Altunok, “Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlu Olsun”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Kıbrıs Barış Harekatının 48. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Altunok, “Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlu Olsun”

Altunok, “Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlu Olsun”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Kıbrıs Barış Harekatının 48. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Altunok mesajında,  Kıbrıs Adası'na barış ve huzur getiren, Ada Türklerinin can güvenliğine kavuşmasını, hak ve hürriyetlerini elde etmesini sağlayan Kıbrıs Barış Harekatının 48. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını bildirdi. Silifke Belediye Başkanı Altunok, “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekâtı, Kıbrıs Türk Halkının, yeniden doğduğu, özgürlüğüne kavuştuğu, can güvenliğinin sağlandığı, geleceğinin garantilendiği, siyasi coğrafyasını ve egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş koşullarını belirlediği tarihe mal olmuş bir gün ve Kıbrıs'ta yeni bir dönemin başlangıcıdır. KKTC'nin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı mensupları ve mücahitleri Kıbrıs'ta Türk milletinin varlığını sürdürebilmesi için büyük mücadeleler vermişlerdir. Kıbrıs halkı çok çetin mücadelelerden geçerek bugünlere gelmiştir. Güçlü, istikrarlı, demokratik, tam anlamıyla çağdaş bir Türkiye olmadan Kıbrıs Türk halkının ve KKTC'nin varlığı ve güvenliği de olmaz. Kıbrıs ve Türkiye ayrı ayrı düşünülemez. Et ve tırnak gibi birbirine bütünleşmiş vaziyetteyiz. Kıbrıs Türk halkının yeniden doğmasını ve geleceğini Anavatan Türkiye'nin güvencesi altında sürdürmesini sağlayan 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sayesinde adada 48 yıldan beri huzur ve güven ortamı hakim. 20 Temmuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Türklerin varlığını tüm dünyaya ilan edildiği gündür. Bugün, Kıbrıs adasında Türklere yönelik soykırım girişimi önlenmiş ve Ada'da güvenlik ortamı sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 48 yıl önce yaptığı gibi bugün de Ada'daki huzurun ve barışın kalıcı olarak devam etmesi konusunda üstüne düşen her şeyi yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı dolayısıyla Barış ve Özgürlük Bayramını bir kez daha kutlarken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Kıbrıslı Türk kardeşlerimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER