Vali Pehlivan, Tüiosb'un düzenlediği iftara katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tüiosb Evsahipliğinde Depremzede Vatandaşlarımızın Katılımıyla Düzenlenen İftar Programına Katıldı

Vali Pehlivan, Tüiosb'un düzenlediği iftara katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katıldı.İftar programı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı İl Müftü Vekili Mahsum Taşçı tarafından dua okundu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, "Ramazan ayı çok müstesna bir ay, çok güzel bir ay. Bu ayda özellikle iftar sofraları bir araya gelmemize vesile oluyor. Hem soframızı paylaşıyoruz. Hem duygularımızı paylaşıyoruz. 6 Şubat'ta büyük bir afet yaşadık. Acılarımız oldu. Acılarımızı paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz. Yaralarımızı da birlik, beraberlik ve dayanışma anlayışı içerisinde sarmaya çalışıyoruz. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bu iftar saatinde Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Gidenleri belki geri getiremeyiz ama el birliği içerisinde devlet ve millet olarak şehirlerimizi inşallah ayağa kaldıracağız. Bu konuda biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde devletimizin bütün kurum kuruluşları her kademede teyakkuz halinde. Sivil toplum teşkilatları teyakkuz halinde. 81 vilayette, 85 milyon vatandaşımız teyakkuz halinde. İlk dakikalardan itibaren herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor ve her geçen gün biraz daha toparlanıyoruz.
Biz de Mersin olarak, bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte diğer bütün illerde olduğu gibi depremden etkilenen illerimizin yanında olmaya çalıştık. Bundan sonra da desteklerimizi inşallah sürdüreceğiz.

Her zaman yanınızda, yakınınızda olduğumuzu da unutmayın. Devletimiz,milletimiz her zaman sizlerin yanındadır." ifadelerini kullandı.

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta da bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, iftar sonrası masaları tek tek dolaşarak depremzede vatandaşlarımızla bir süre sohbet etti, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Düzenlenen programa; Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ve Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeleri, kurum müdürleri, OSB Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve depremzede vatandaşlarımız katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER