Taşkın; Gözne Göletimiz Tamamlansın İstiyoruz

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin/ Gözne Mahalle sakinlerinden Süleyman Taşkın, Gözne göletinin bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Taşkın; Gözne Göletimiz Tamamlansın İstiyoruz

Taşkın; Gözne Göletimiz Tamamlansın İstiyoruz

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin/ Gözne Mahalle sakinlerinden Süleyman Taşkın, Gözne göletinin bir an önce tamamlanmasını istiyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Süleyman Taşkın Gözne’de daha önceki yıllarda iki dönem Muhtarlık yaptığını da belirttiği konuşmasında; bol sebze yetiştirip bahçe yapacaklarını söyledi.

Taşkın, “Devlet Su İşleri 6. Bölge müdürlüğünce yapılan Gözne göleti, yaklaşık 6600 metreküp su alma kapasiteli ve yaklaşık, 1900 dekar alanı sulayacak şekilde inşa edildi. Sulama şebekesi de tamam. Yapıldığı bittiği birinci sene, o senede güzel yağmur ve karda yağdı gölet doldu. Ve hatta gölet tahliyenin üzerine suda attı. Şebekelerde döşendi. Biz Gözne’de bağımız, bahçemiz olan vatandaşlar olarak, göletin bir an evvel bitirilmesini ve o su kaçağının kapatılıp hizmete girmesini çok acil olarak bekliyoruz.

DERE KURUDU SUYUN ÖNEMİ DAHA ÇOK ANLAŞILDI

Bugünlerde Gözne deresinden götürdüğümüz sularımız kurudu, suyun önemi daha çok anlaşıldı. Bazı vatandaşlar naylon gölet yaptı ama çoğumuzun naylon gölet yapacak gücü kuvveti de yok. Herkes naylon gölet yapamaz, umudumuz Gözne göletinin bir an evvel bitirilmesi ve hizmete geçirilmesidir. Gözne göletini dört gözle bekliyoruz. Yetkililerden bir an evvel göletimizi tamamlamasını istiyoruz.”Dedi.

GÖLETE SU DOLSA, VANALAR AÇILSA, HEMEN SEBZE YAPACAĞIZ, BAHÇE DİKECEĞİZ ÜRETİME GEÇECEĞİZ

Bhçelere kadar sulama ile ilgili şebekenin hazır olduğunun altını çizen Gözne Mahalle sakinlerinden Süleyman Taşkın, Gözne’de her şeyin yetiştiğini söyledi. Taşkın “Göletten su geldiği anda bahçelerimizde her şey hazır, sulama şebekesi döşendi, tarlalarda vanalar hazır bekliyor. Gölet’e su dolsa, vanalar açılsa, hemen sebze yapacağız, bahçe dikeceğiz üretime geçeceğiz. Gözne de her şey yetiştirilir. Gözne’nin rakımı yaklaşık 900 metre, Göznemizde her şey yetişir, kiraz, cennet meyvesi bağ da incirde yetişir.

Gözne yaz mevsiminde çok kalabalık olduğundan Gözne nüfusunun ihtiyacını Göznenin meyvesi sebzesiyle biz karşılayalım istiyoruz ama göletimizin suyu gelmeyince, bizden çok civar köylüler Gözne nüfusundan faydalanıyor. Onlar getiriyor sebzelerini meyvelerini Gözne’de satıyorlar.

TAŞKIN: BİR AN EVVEL GÖLETİMİZİN SUYUNUN GELMESİNİ BEKLİYORUZ

Biz ayağımıza gelmiş suyla, hali hazır tarlamızla çoluk çocuğumuzla üretime hazırız… İnşallah suyumuz da gelirse, çoluğumuzu çocuğumuzu okutacağız, düğünümüz, nişanımız var. Yazın kalabalık bir nüfusumuz var, biz tarım üretiminden faydalanmak istiyoruz ve bir an evvel göletimizin suyunun gelmesini bekliyoruz.” Dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet G.
Ahmet G. - 10 ay Önce

gölet konusundaki mağduriyetleri dile getiren Süleyman beye çok teşekkür ediyoruz, göletin tamir edilmesini dört gözle bekliyoruz.

SIRADAKİ HABER