Mut Kayısısına DSİ’den Modern Sulama

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak,

Mut Kayısısına DSİ’den Modern Sulama

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor

Mersin'de Sulama Yatırımı Tamamlandı, Çiftçilerimizin Toprağı Kıymetlendi

Sofralık kayısı üretiminin yoğun olarak yapıldığı Mersin'in Mut ilçesinde, Dereyurt Göleti ve Sulaması'nın tamamlanmasıyla, Mersinli çiftçilerimiz arazilerini modern sulama sistemleri ile sulamaya başladı.

Çalışmaların tamamlanarak faydaya dönüşmüş olmasından memnuniyet duyulduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Mut'un bereketli toprakları, çalışkan çiftçilerimizin emeği ve Dereyurt Göleti'nden temin ettiğimiz "su" ile biraraya geldi. Mut'ta inşa ettiğimiz Dereyurt Göleti’nin tamamlanmasının akabinde sulama kısmı da tamamlanarak faydaya dönüşmüştü. Kurulan modern basınçlı sulama sistemiyle çiftçilerimizin toprağı kıymetlendi.” dedi.

3 Köyde 4 Bin 230 Dekar Arazi Modern Sulamaya Kavuştu

Projede yapılan çalışmaların ayrıntılarına da değinen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Çalışmaların tamamlanmasıyla 3 köyde, 4 Bin 230 Dekar tarımsal arazinin sulama suyu ihtiyacını karşılamaya başlayan Dereyurt Göleti’ndeki çalışmalar kapsamında, sulama sezonu öncesi şebekedeki test ve kontroller tamamlanarak Çukurbağ, İbrahimli ve Hacıahmetli Köylerine ait tarımsal araziler sulamaya açılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Yaklaşık 1,5 Milyon m³ Su Depolayabiliyoruz

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA yapmış olduğu açıklamada; “Projenin ana su kaynağı olan “Dereyurt Göleti” temelden 36 metre yüksekliğinde olup, yaklaşık 1,5 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir. Gölet’imizde, çağımızın en kıymetlisi olan suyu depoluyor ve tek bir damlasını dahi israf etmeden vatandaşlarımızın hizmetine sunabiliyoruz.

31 Milyon 725 Bin TL Fayda Sağlayacak

Mersin'e kazandırmış olduğumuz bu kıymetli eser sayesinde 2023 rakamları ile milli ekonomimize yıllık yaklaşık 31 Milyon 725 Bin TL fayda sağlanacaktır. Mersinli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, Ülkemize ve Aziz Milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER