“Mersin Büyük Filistin Mitingi’ne Davet

Mersin Filistin Dayanışma Platformu Adına Mustafa Erim “Mersin Büyük Filistin Mitingi’ne Mersinlileri davet etti.

“Mersin Büyük Filistin Mitingi’ne Davet

Mersin Büyük Filistin Mitingi’ne Davet

Mersin Filistin Dayanışma Platformu Adına Mustafa Erim “Mersin Büyük Filistin Mitingi’ne Mersinlileri davet etti.

İsrail'in Ekim 2023’de Gazze'yi bombalayarak aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine neden olan saldırılarını kınamak için buradayız. Siyonizme karşı onurluca direnen Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak, soylu direnişlerini selamlamak için buradayız.  Masumların akan kanlarını ve gözyaşlarını sadece seyreden suskun dünyayı uyandırmak için buradayız. Ölen insanlık haysiyetini yeniden diriltmek için buradayız.

Türkiye'den ses vereceğiz dünyaya, Mersin'den ses vereceğiz dünyaya. Katliamlar karşısında suskun kalan dünyaya buradan gür bir sedayla haykıracağız. Susturun ölüm kusan bombalarınızı ve silahlarınızı, durdurun akan kanları, son verin ölümlere, kadınların, çocukların, sivillerin öldürülmelerine son verin artık.

Buradan başta Amerika ve İngiltere olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine sesleniyoruz: Kiminizin silah desteği verdiği, kiminizin diplomatik destek verdiği kiminizin de sessiz ve suskun kaldığı bu katliamda dökülen kanın, ölen her canın ve gözlerden akan yaşın mesulü sizlersiniz. Arsızca izlediğiniz katliamlar, dökülen kanlar ve  göz yaşları  zaman içinde bir sel olup başkentlerinizi başınıza yıkacaktır.

Mersin'den BM Güvenlik Konseyi, NATO, Avrupa Birliği, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği'ne sesleniyoruz. Uluslararası topluma sesleniyoruz: İsrail derhal işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. Uluslararası hukuk ilkelerinin açıkça ihlal edildiği bu savaşta, tüm saldırılar ve şiddet eylemleri derhal durdurulmalıdır. Savaş suçu işleyen katil Netenyahu Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanmalıdır. Uluslararası Toplum'un şartsız kabul ettiği ve Başkenti Doğu Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti kurulmalıdır.

BU SAVAŞTA İNSANLIK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR

Aslında bu savaşta ölenler sadece kadınlar, mazlumlar, çocuklar ve siviller değildir. Bu savaşta uluslararası hukuk öldürülmüştür. Bu savaşta merhamet öldürülmüştür. Bu savaşta insanlık öldürülmüştür. Gazze’de bütün dünyanın sessiz bakışları arasında yaşanan vahşet ve soykırımda akan çocuk kanlarından toprak utanmıştır. Ağlayan mazlumların gözlerinden akan yaşlar yanaklarda derin izler bırakmıştır. Yavrusunun bedenini parçalar halinde torbalara yerleştiren anaların feryatları yürekleri dağlamıştır.

Değerli basın mensupları; Bu ateşi durdurmak ve mazlumların yanında olmak bizim tarihsel sorumluluğumuzun ve inancımızın gereğidir. Çünkü bu düşmanlığın Filistin’le sınırlı olmadığını,  zaman ve zemin uygun olduğunda hedefteki ülkenin Türkiye olduğunu biliyoruz.  Ama şunu iyice bilsinler ki, Türkiye Osmanlı bakiyesinin hamisidir ve öyle olmaya devam edecektir. İnsanlığın acı çektiği günlerin sona ermesi, Filistin ve Kudüs’ün özgür olması temennisiyle İsrail’i ve bu zulmü destekleyenleri kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu mesele tüm insanlığın meselesidir, bu mesele insanlığın ortak sorunudur. 

11 Haziran 2024 Salı günü saat 18.00’de Özgecan Barış Meydanı’nda “Mersin Büyük Filistin Mitingi’ne siz basın mensupları aracılığıyla tüm Mersin halkımızı mitinge davet ediyoruz.” dedi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER