Kılınç'tan Dragon Çayı Açıklaması

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Dragon Çayı’nın üzerindeki barakaların sökümü  hakkında bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklama şöyle;

Kılınç'tan Dragon Çayı Açıklaması

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Dragon Çayı’nın üzerindeki barakaların sökümü  hakkında bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklama şöyle;

“Değerli Hemşehrilerim,

Saygıdeğer Kamuoyu,

Dragon Çayı üzerinde bulunan barakaların sökümü ile ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliği nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Değerli hemşehrilerim,

Dragon çayı kenarına vatandaşlarımız tarafından barakalar inşa edilmekte ve bu alanlar profesyonel ve amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımız yoğun olarak kullanılmaktadır. Ancak valilik, çevre ve şehircilik müdürlüğü, DSİ, kaymakamlık gibi kurumlarımız, belirli dönemlerde kanuna aykırı olduğu gerekçesi ile Dragon Çayı kenarına inşa edilen barakaların sökülmesini belediyemizden talep etmektedir.

Şu anda Dragon Çayı üzerinde belediye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen çalışma, Devlet Su İşleri Müdürlüğünün 2019 yılında belediyemize başvurması neticesinde başlatılmıştır.

DSİ Müdürlüğü belediyemize başvuruda bulunarak bu bölgede kaçak olarak baraka inşa edildiğini bildirmiş, ancak yeterli ekipmanımız bulunmadığı ve Dragon Çayı ve çevresinin DSİ sorumluluğunda olduğu gerekçesi ile belediyemiz tarafından herhangi bir yıkım işlemi yapılmamıştır.

Ancak Çevre ve Şehircilik Mersin İl Müdürlüğü tarafından 16.09.2021 tarihli yazıda ‘’DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi, İzleme ve Tahsisler Şube Müdürlüğü’nün 17.06.2020 tarih ve 317970 sayılı yazısında 4373 sayılı Taşkın Sulara ve Su Baskınlarına Karşı Koruma Kanunu ile Dragon Çayı’nın yatak mihverinden itibaren sağlı sollu ellişer metre genişliğe haiz şeritvari saha olarak tarif edilen kısımların taşkın sahası olarak ilan edildiği ve bu alanda akışı engelleyecek herhangi bir yapı bulunmasının yasak olduğu, ayrıca Dragon Çayı’nın denize döküldüğü alanda sağlı sollu taş tahkimatı yapılarak buraların ıslah edileceği ve bahse konu bölgede bulunan barakaların yapı kayıt belgelerinin iptal edildiği bildirilmiş ve bu barakalarla ilgili olarak 3194 Sayılı İmar Kanununun 32. ve 42. Maddelerinin ivedilikle uygulanmasını talep etmiştir.

Dolayısı ile Anamur Belediye Başkanlığımızın barakaların sökümü ile ilgili olarak yalnızca imar kanununu icra eden kurum olmaktan başka herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Dragon Çayı ve çevresinde yapılacak tüm iş ve işlemler Devlet Su İşleri Müdürlüğünün yetki ve sorumluluğundadır.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün Dragon Çayı’nda yapacağı ıslah çalışmasının ardından Anamur Belediye Başkanlığı olarak burada oluşturacağımız yaşam alanları ve sosyal donatılarla bu bölgeyi vatandaşlarımızın daha rahat nefes alabileceği bir bölge haline getireceğimizin bilinmesini istiyor,

Kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”Dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER