Kaçak İlaç Üreticilerine Büyük Darbe

MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’nce yapılan basın açıklamasında  kaçak ilaç üreticilerine darbe yapıldığı bildirildi. Yapılan açıklama şöyle;

Kaçak İlaç Üreticilerine Büyük Darbe

Kaçak İlaç Üreticilerine Büyük Darbe

    MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’nce yapılan basın açıklamasında  kaçak ilaç üreticilerine darbe yapıldığı bildirildi.

“Mersin Merkezli Olmak Üzere( İstanbul, Ankara,Çankırı) 4 İlde Düzenlenmiştir. Gözaltına Alınan Şahıs Sayısı Toplam 11 dir.” Diye yapılan basın açıklaması şöyle;  “  12.10.2021 günü KOM Şube Müdürlüğü görevlileri Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İthalatı ve kullanımı Sağlık Bakanlığı iznine tabi olup sadece ilaç yapımında kullanılan ve Sağlık Bakanlığınca yasaklanmasına rağmen Çin ve Hindistan’ dan yasa dışı yollarla ülkemize getirilen Sildenafil maddesinin İlimizde faaliyet gösteren ve bitkisel ürün adı altında üretim yapan firmalarca bitkisel karışımlı macun içerisine katılarak insan sağlığını tehlikeye sokabilecek olan gıda takviyeleri üreten ve satan şahısların yakalanmalarına yönelik Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüyle koordineli olarak yapmış olduğumuz uzun süreli çalışmalarda;

Yapılan teknik takipli çalışmalar sonucu şüphelilerin karıştıkları tespit edilen ve farklı tarihlerde gerçekleşen (7) ayrı olayda toplam 543160 adet değişik gramaj ve markalarda içerisinde sildenafil maddesi bulunduğu tespit edilen bitkisel karışımlı macun, 3675 adet hap, jel, krem ve çikolata türünde cinsel içerikli ilaç ile şahısların gıda maddelerine katıp üretimde kullanmak üzere depoladıkları 410 kg Sildenafil maddesi tespit edilerek el geçirildi. Olaylarla ilgili 13 şüpheli şahıs yakalandı.

İlimiz dahilinde adreslerde faaliyet gösteren imalathanelerde sadece ilaç yapımında kullanılıp gıda maddesine katılması yasak olan sildenafil maddesini içerisine katarak bitkisel macun adı altında üretip piyasaya sürdükleri tespit edilen (21) şahsın yakalanması amacı ile 12/10/2021 günü saat:06.30’da ilimiz merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde; 11 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 4 şüpheli şahıs yakalanıp ifadesi alındıktan sonra salıverildi,  firari 6 şahsın yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir. Şüphelilere ait olan içeresinde 3 ayrı imalathane ve 4 ayrı deponun bulunduğu adreslerde yapılan aramalarda yaklaşık 55.000 adet değişik gramajlarda sildenafil katkılı olduğu değerlendirilen cinsel içerikli macun bulunarak el konuldu.

“Operasyon, Mersin Merkezli Olmak Üzere( İstanbul, Ankara,Çankırı) 4 İlde Düzenlenmiştir. Gözaltına Alınan Şahıs Sayısı Toplam 11 dir.”Denildi.

              

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2021, 12:58

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER