Kivi Festivali Coşturdu

“Mersinde Kivinin Ana Yurdu Çağlarca Mahallesi’nden, İç Piyasaya 10 Bin Ton Üretim Yapılıyor”

Kivi Festivali Coşturdu

Toroslar Kivi Festivali’nin Coşkusu Mersin’i Sardı

“Mersinde Kivinin Ana Yurdu Çağlarca Mahallesi’nden, İç Piyasaya 10 Bin Ton Üretim Yapılıyor”

Toroslar Belediyesi, ilçede kivi üretiminin yapıldığı Çağlarca Mahallesi’nde hasat dönemini festivale dönüştürdü.

Üreticilerle, hemşehrileriyle festivalde bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hasadın bol ve bereketli kazançlar getirmesini dileyerek; “Kivinin bölgemizde yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yurt içi ve yurt dışında tanıtılması adına elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Toroslar Belediyesi’nin Çağlarca Mahallesi’nde düzenlediği Kivi Festivali, yoğun ilgi gördü.

Çağlarca Mahallesi’nde üretilen kiviyi tanıtmak ve üretimi daha da artırmak adına gerçekleştirilen festivalde kividen yapılan pasta ve yiyecekler de dikkat çekti.

Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterileriyle şenlenen festivalde, Mersinli sanatçılar Caner Erdoğan ve Burhan Ateş de sahne alarak birbirinden güzel şarkılarıyla üreticilere ve Mersinlilere müzik ziyafeti yaşattı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrileriyle festivalde halay çekti, coşkuya ortak oldu.

Festivale; MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz ile Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Vural Koparan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, kivi üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kivi üretiminde yapılması gereken çalışmaların da anlatıldığı festivalin açılış konuşmasını Çağlarca Mahalle Muhtarı Hasan Türkmen yaptı. Muhtar Türkmen, hasat dönemini festivale dönüştüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ederek, Çağlarca Mahallesi’nden iç piyasaya yaklaşık 10 bin ton kivi üretimi yapıldığını söyledi.

Daha sonra söz alan Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz da Ziraat Odası olarak fedakarca çalışan, üreten kivi üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek; “Çağlarca Mahallemizi kivi üretiminden dolayı önemsiyoruz. Kivi bahçelerimizdeki sıkıntıları çözmek adına muhtarımızla, üreticilerimizle birlikte incelemeler yaptık, çalışmalar gerçekleştirdik. Bu festivali düzenleyen Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yılmaz: “Bu Festival, İlçemizde Üretilen Kivinin Tanıtımına ve Kırsal Alanlardaki Kalkınmaya Yarar Getirecek Bir Çalışmadır”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da alternatif tarım ürünlerinde yeniliğe açık bir ilçe ve belediye olduklarını dile getirerek, üretimin her zaman yanında olacaklarını ve destekleyeceklerini söyledi.

“Kiviyi, Çağlarca Mahallemize ilk defa getiren ve üretimini yapan hemşehrimiz rahmetli Haydar Çelik’e şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Çiftçilerimizi ve üreticilerimizi kutluyorum. Çünkü onların emekleri çok büyük. Bu kişiler, çığır açan, gelişmeyi ve yükselmeyi sağlayan insanlardır. Kivinin bölgemizde yetişmesinde emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bunu tanıtmak da, çalışma yapmak da bize düşüyor. Muhtarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Biz hep güzel ve yeni çalışmaları yapmak istiyoruz. Vatandaşımız ve muhtarımız isteyince, benimseyince, destekleyince çok güzel işler ortaya çıkıyor. Köylümüzün, hemşehrilerimizin benimsemesi halinde yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bu etkinliklerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Milletvekili Şimşek: “Çağlarca Mahallemiz Adeta Bir Yeryüzü Cenneti”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Çağlarca Mahallesi’nin bulunduğu konum itibariyle âdete bir yeryüzü cenneti olduğuna vurgu yaparak, mahallede üretilen kivinin tanıtılması adına gerçekleştirilen festivalin yerinde bir çalışma olduğunu kaydetti ve Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Kivi hasadının bereketli olmasını dileyen Milletvekili Şimşek; “İnşallah kivi üreticilerimiz, emeklerinin ve alın terlerinin karşılığını alırlar. Pandemi sürecinde en çok sağlık çalışanlarına, köylümüze ve çiftçilerimize bir minnet borcumuz var. Pandemiye rağmen canla başla çalıştılar. Avrupa’nın en çok üreten ülkesi Türkiye’dir. Bununla övünüyor ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Kılavuz: “Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz, Her Zaman Üreticinin, Çiftçinin Yanındadır”

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da çiftçi ve üreticilere hayırlı kazançlar dileyerek; “Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, yüksek bir tempoyla çalışıyor. Çiftçilerimize, üreticilerimize, gençlerimize elinden gelen desteği veriyor. Kendisine şükranlarımı sunuyor. Kivi hasadının üreticilerimize bereketli kazançlar getirmesini diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından festivalde konser veren sanatçılar Caner Erdoğan ve Burhan Ateş’e plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Başkan Yılmaz, Çağlarca Mahalle Muhtarı Hasan Türkmen’e de çiçek ve plaket vererek, festivale sunduğu katkılarından dolayı teşekkür etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER