Büyükşehir’i Kim Kazanır?

Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Hala bazı partilerin adayları henüz belli olmadı.

Büyükşehir’i Kim Kazanır?

Rüştü Aydın Yazdı....

Büyükşehir’i Kim Kazanır?

Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Hala bazı partilerin adayları henüz belli olmadı. Tabi ki yerel seçimler olunca genelden çok Mersin’i konuşacağız. CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut başkan Vahap Seçer, 5 yıllık hizmetlerini anlatarak çalışmasını sürdürüyor. Cumhur İttifakı adayı Serdar Soydan, Mersin’i iyi tanıyan bir isim olarak STK ve iş adamları nezdinde nokta ziyaretler yaparak, ilçe belediye başkan adaylarının açık hava toplantılarına iştirak ederek halkla bütünleşiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi için Vahap Seçer ve Serdar Soydan bu iki isim iddialı konumda… 2019 seçimlerinde aralarında yaklaşık yüzde 4 civarında bir fark vardı. 31 Mart 2024 seçimlerinde durum gerçekten iki aday için de kritik… Yine seçimler başa baş geçecek ama bu kez başkanın adı Serdar Soydan olabilir. Neden böyle düşünüyorum:

Birincisi: Mevcut Başkan Vahap Seçer’in en büyük destekçisi DEM adlı partinin tek başına seçimlere girecek olması.

İkincisi: Cumhur İttifakı partileri bu seçimde 2019’a göre daha çok birbirine kenetlenmiş durumda. Seçimi kazanmaları için iki partinin tabanları harıl harıl çalışıyorlar. Açık hava toplantılarında ve bire bir sohbetlerimde edindiğim izlemim bu.

Üçüncüsü:Cumhur İttifakı ilçe belediye başkan adaylarının çok güçlü adaylardan oluşması. Yani Tarsus’ta Mahmut Tat. Mahmut Tat, siyaseti iyi okuyan tecrübeli bir isim. Tarsus Belediye Başkanlığını kazanması halinde alacağı oylar Büyükşehir adayı Serdar Soydan’a yazılacak böylece yüzde 4’lük farkta azalma olacak.

Toroslar’da Dr. Ali Öz. Ali Öz siyaseti çok farklı bir yapıda. Mesleğinin verdiği avantaj ile Mersinlilerin sevilen bir ismi oldu. Özellikle beş yıl öncesinden “Toroslar Belediye Başkanlığı’nı istiyorum” çıkışından bu yana, sürekli halkla iç içe, hem hasta muayenesi hem hasta ziyaretleri yaptı. Cumhur ittifakının Ak Partili seçmenlerinin gönlünü okşadı onlarla diyaloğunu arttırdı. Böylece Toroslar Belediye Başkanlığını kazanması halinde alacağı oy artışları Büyükşehir adayı serdar Soydan’a yazılacak… yine böylece yüzde 4’lük oy farkı iyiden iyiye eriyecek.

Yine güçlü bir ilçe Erdemli. Mevcut başkan Mükerrem Tollu yerine, Mustafa kara gösterilmesine rağmen, Mustafa Kara en güçlü aday konumunda. Babası MHP siyasetinin önemli isimlerinden Duran Kara’dır. Erdemli halkı Milliyetçi bir yapıdadır. Mustafa Kara, Erdemlilere kendini kısa sürede sevdirdi. Belediye Başkanlığını kazanması durumunda yine Büyükşehir Adayı Serdar Soydan’a artı oylar getirecektir.

Silifke, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık, Anamur ve Çamlıyayla gibi ilçelerde zaten Cumhur ittifakının oyları yüksek çıkıyor.

Ve; Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli seçmenlerinin tercihleri büyük oranda Cumhur ittifakının Ak Partili adaylarına oy verecek. Bu kez Ak Parti’den de güçlü isimler aday gösterildi. Bu ne demek? CHP adayı Vahap Seçer’e büyük oranda destek veren bu ilçelerde CHP’ye giden oyların düşmesi durumunda yüzde 4’lük fark Serdar Soydan lehine kapanır. Hatta 31 Mart akşamında Mersin Büyükşehir belediye Başkanının ismi Serdar Soydan olması bile güçlü bir ihtimaldir.

Bu tespitlerin doğru olup olmadığını 31 Mart 2024 akşamında öğrenebiliriz. Her zaman söylediğim sözdür, ‘en iyi kararı halk verir.’

Sağlıcakla Kalın

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER