Başkan Kur, Kıbrıs Barış Harekatının Yıldönümünü Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığının Kıbrıs Barış Harekatının 49 Ncu Yıldönümü Kutlama Mesajı.

Başkan Kur, Kıbrıs Barış Harekatının Yıldönümünü Kutladı

        TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur yayınladığı yazılıbasın açıklaması ile Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümünü kutladı. Başkan Kur, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kıbrıs Türk Mücahidinin başarılarıyla Kıbrıs Türkü özgürlüğüne ve bağımsızlığına 49 yıl önce kavuşmuştur.

            Kıbrıs Barış Harekatının Mersinden başlaması 20 Temmuz tarihini Kıbrıslı Türkler için olduğu kadar Mersin Halkımız içinde önemli kılmaktadır.

            Rum zulmünden kurtulan Kıbrıslı soydaşlarımız Mehmetçik ile kucaklaşıp büyük bir özlem ve güvenle bağrına basarak sevgi ve gözyaşlarıyla Türk Askerine sarılmıştır.

            Akdeniz’in üçüncü büyük adası olan Kıbrıs’ın Barış Harekatı ile Yunanistan’a ilhakı önlenmiş ve cunta hükümetinin devrilmesiyle Yunanistan’a demokrasi yönetimi geri gelmiştir.

            Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün “ YURTTA SULH, CİHANDA SULH “ ilkesini tam anlamıyla benimsemiş Türk Ordusu ve Kıbrıs Türk Mücahitleri üstün eğitim düzeyi, kahramanlığı ve cesareti ile tüm dünyanın takdirini toplayarak barış harekatıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletinin doğmasına olanak sağlamıştır.

            Bu duygu ve düşüncelerle Kıbrıs Türk Halkının bu günlere gelmesinde her zaman yanında olan devletimize, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Gazilerimize şükranlarımızı sunar vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken tüm halkımızın Barış ve Özgürlük Bayramını kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER