Başkan Halil Kur'dan, Yeni yıl ve 3 Ocak Mesajı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur, yeni yıl ve 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Halil Kur'dan, Yeni yıl ve 3 Ocak Mesajı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur, yeni yıl ve 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kur, “Bundan 102 yıl önce atalarımızın canları ve kanları pahasına verdikleri amansız mücadeleler sonunda kurtardıkları kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümünü kutlamanın coşkusu içerisindeyiz.

Emperyalist güçlerin zulmüne, insafsızca uygulamalarına maruz kalmış bu şehrimiz, Türklerin esir edilemeyeceğini, hiçbir zaman için de boyun eğmeyeceğini göstererek tekrar özgürlüğüne kavuşmuş ve bağımsızlık meşalesini bugün bir daha hiç sönmemek üzere yakmıştır.

Dünya tarihi boyunca önemli bir cazibe merkezi olmuş kentimiz, orta doğunun en önemli limanına sahip olması, tarımda, sanayide, ticaret ve lojistik alanlarındaki birikimi ve bunun yanında potansiyeli ile Türkiye’mizin parlayan yıldızı ve uluslararası arenanın da güç odağı haline gelmiştir.

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün değerini anlamak için ülkemizi ve ilimizin düşmanlarca işgal edilmesine neden olan gelişmeleri ve sonuçları iyice analiz etmemiz gerekir.

Bu itibarla ebedi liderimiz büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersin’liler, Mersin’e sahip çıkınız” sözünden hareketle, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi sevmek, birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak bundan hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini başta gençlerimize ve Yüce Milletimize hatırlatmak olmalıdır.

Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla yepyeni umutlarla girerken 2023 yılında yaşanan ve insanlığı derinden etkileyen doğal afetlerin, savaşların, acıların geride kalmasını… Ülkemizde ve Mersin’imizde barış ve hoş görünün hakim olmasını, 2024 yılının tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesi dileğiyle;

Yüce Türk Milletinin, Mersin Halkımızın ve  tüm meslektaşlarımın yeni yılını ve Kurtuluş Bayramını yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

2024 Yılında umutlarımız gerçek, Mutluluklarımız daim olsun” dedi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER