Akkuyu Nükleer'ı̇n Desteğı̇yle Gülnar'da Sosyal Tesı̇slerin Açılışı Yapıldı

ROSATOM, faaliyet gösterdiği bölgelerde altyapının geliştirilmesine kapsamlı destek sağlamaya devam ediyor

Akkuyu Nükleer'ı̇n Desteğı̇yle Gülnar'da Sosyal Tesı̇slerin Açılışı Yapıldı

Akkuyu Nükleer'ı̇n Desteğı̇yle Türkı̇ye Cumhurı̇yetı̇'nı̇n 100’üncü Yılı Kapsamında Gülnar'da Sosyal Tesı̇slerin Açılışı Yapıldı

ROSATOM, faaliyet gösterdiği bölgelerde altyapının geliştirilmesine kapsamlı destek sağlamaya devam ediyor

03 Kasım 2023, Gülnar, Mersin, Türkiye. – Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk nükleer güç santralinin inşa edildiği Mersin’in Gülnar ilçesinde AKKUYU NÜKLEER A.Ş'nin desteğiyle inşa edilen, onarılan ve donatılan sosyal tesislerin açılışı yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kapsamında düzenlenen açılış törenine Gülnar İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, AKKUYU NÜKLEER A.Ş Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, devlet kurumlarının ilçe daire başkanları ve Gülnar sakinleri katıldı.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar etkinliğe katılanlara ve konuklara hitaben şunları söyledi: “Bugün Akkuyu Nükleer A.Ş, Gülnar Kaymakamlığımız ve Gülnar Belediyemiz’in iş birliğiyle hazırlanan projelerimizin açılışlarını yapmak için toplandık. Bunların arasında Gülnar'ın ihtiyar sakinlerinin bakımının yapılacağı Yaşlı Gündüz Bakım Evi de yer alıyor. Bu bakım evinde kantin, kütüphane, kuaför salonu ve fizik tedavi merkezi bulunacak. AKKUYU NÜKLEER A.Ş, bölgedeki eğitim kurumlarına aktif olarak destek veriyor. Gülnar'daki farklı okullarda beş müzik sınıfı kuruldu ve bir okulda yüzme havuzu inşa edildi. Gülnar Belediye Hastanesi'nin yoğun bakım bölümü en yeni ekipmanlarla donatıldı. Bir macera parkı ve çok amaçlı spor sahasının faaliyette olduğu gençlik spor merkezinde çalışmalar tamamlanıyor.”

Törene katılan Gülnar sakinlere teşekkür eden Gülnar İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü yılını kutlayarak “Bugün Rusya'dan değerli dostlarımız ve ortaklarımızla bir bakım evi ve sosyal açıdan önemli birkaç tesisin daha açılışını yapıyoruz. AKKUYU NÜKLEER’e şükranlarımızı sunuyorum. İşbirliğimizin şu anda olduğu gibi karşılıklı anlayışla ve uyum içinde ilerde de devam edeceğini umuyorum” dedi.

Törenin ardından AKKUYU NÜKLEER A.Ş ve Gülnar ilçe yönetimi temsilcileri, Yaşlı Gündüz Bakım Evi ve Belediye Kadınlar Lokali, Gülnar Belediyesi Uysal Turhan Gençlik Merkezi ve Macera Parkı, Gülnar 100. Yıl İlkokulu-Ortaokulu Müzik Sınıfı, Belediye Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi ve fizik tedavi merkezi gibi Gülnar'da AKKUYU NÜKLEER’in desteğiyle donatılan tesislerde incelemelerde bulundular.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva da Gülnar ilçesine verilen destek hakkında şunları ifade etti: “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni inşa eden Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un bulunduğu tüm yerleşim yerlerinde istikrar, sosyal güvenlik ve bölgesel altyapının yüksek düzeyde gelişmişliği söz konusudur. Akkuyu NGS inşaat sahasında da bu ilkeye bağlı kalıyoruz. Cumhuriyet'in 100’üncü yılının Türkiye için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve ilçe sakinlerine konforlu ve modern sosyal altyapı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Gülnar halkını ve tüm Türkiye'yi Cumhuriyet'in yıldönümü dolayısıyla en içten ve samimi duygularımla kutluyorum Herkese sağlık, esenlik ve refah diliyorum.”

AKKUYU NUKLEER A.Ş. İletişim Servisi

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER