Türk Büro Sen Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Suna Oldu

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/ Türk Büro Sen Mersin 2 Nolu Şubesi nin 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Türk Büro Sen Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Suna Oldu

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/ Türk Büro Sen Mersin 2 Nolu Şubesi nin 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Türk Büro Sen Genel Başkan Yardımcıları Emrah Coşkun ve Özgür Çelikbaş, MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Salih Bayraktar, Toroslar MHP ilçe başkanı Av. Osman Mete Yıldız, Türkiye Kamu Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan ve Türkiye Türk-Büro Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Ozan Giran, Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Oğuzhan Yıldız, TÜRKAV Tarsus Şube Başkanı Safi Karataylı, Türk Büro Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hacı Keçe ve 2 Nolu Şube Başkanı Uğur Akan, hak davasına ortak olmak için burada bulunan Türk Büro Senin yöneticileri ve üyeleri, basın temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Türk Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Özgür Çelikbaş, divan üyeliklerine ise Türk Büro Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hacı Keçe ve 2 Nolu Şube Başkanı Uğur Akan seçildiler.

Açılış konuşmasını yapan Ahmet Suna, Mersin Türk Büro Sen 2 Nolu Adliye Şubesi’nin Açılışına hoş geldiniz… Şeref verdiniz sözleriyle konuşmasına başladı.

katılımcı sendikacılığa örnek olacak bir adımın atıldığına vurgu yapan Başkan Ahmet Suna, “Türk Büro Sen Mersin 2 Nolu Adliye Şubemiz, Kamunun güven sancağı” Olacağını söyledi.

Başkan Suna: “Şüphesiz ki Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikaları kamusal ve sendikal sorumluluğu gereği üyelerinden aldığı güçle, kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek, üyeler arasında karşılıklı dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, çalışma ve toplumsal barışın sağlanması ve devam ettirilmesi için gece gündüz mücadele ederken yarınları şekillendirmektedir.

Demokratik esaslar çerçevesinde devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, milli egemenliğine, insan haklarına, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kalan gönül erlerinin ocağıdır.

Bugün burada katılımcı sendikacılığa örnek olacak bir adım daha atılmaktadır. Türk Büro Sen Mersin 2 Nolu Adliye Şubemiz, Kamunun güven sancağı, Türk Memurunun mümtaz dayanağı, Türk Memur Sendikacılığı kavramını daha ileri noktalara taşımak için yola revan olmuştur. Bu Sendikal anlayışımız ve mücadelemizi taçlandıran ve burada bizi yalnız bırakmayan Genel Başkan yardımcılarımız, teşkilat yöneticilerimiz, üyelerimiz ve tüm dava arkadaşlarımız bu yoldaki en büyük güç kaynağımız olacaktır.

 AYNI VİZYON VE AYNI İLKELERİN ŞUURU İLE MÜCADELE VERECEĞİZ

Sevdası ve mücadelesi ile vatanını ve milletini seven, az önce de belirttiğim üzere gönül erlerinin ocağı Türk Büro Sen ve açmış bulunmakta olduğumuz Mersin 2 Nolu Adliye Şubemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatan, millet, hak ve adalet çizgisinden ayrılmayarak bu kutlu yolda yürümeye devam edecektir.

Kurulduğundan bu güne kadar bayrağı hep önde taşıyan sendikamız, büyük idealleriyle, ilkeleriyle, misyonu ve vizyonu ile en büyük olmaya devam edecektir. Adliyelerde zor şartlar altında adaletin tecellisi için mücadele veren, gecesini gündüzüne katarak çalışan memurlarımızın mutlu ve müreffeh geleceği için aynı idealler, aynı vizyon ve aynı ilkelerin şuuru ile mücadele vereceğiz.

Şubemizin açılışı ile sendikamıza daha da güç katmayı hedefleyerek almış olduğumuz bu kutlu sancağı daha ileri noktalara hep beraber taşıyacağız. Tarih boyunca hürriyet ve istiklal aşığı olan bu milletin, bir elime ayı bir elime güneşi verseler yine de davamdan dönmem diyen inanmışlığın hilalleri, yıldızları olarak çıktığımız bu yolda, bu noktalara gelmemizde katkısı olan Türk Büro Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanımız sayın Ozan Giran ve yönetimine, önceki dönem başkan ve yöneticilerimiz ile işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyor, bizden desteğini esirgemeyen bir birinden kıymetli Türk Büro Sen ailesine saygılarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Başkan Ahmet Suna’nın konuşmasının ardından Türk-Büro Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Ozan Giran konuşma yaptı. Konuşmasında şube kuruluşundan bahsetti, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Ardından plaket takdiminde bulundu. Daha sonra Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan konuşmasında Mersin genelinde tüm üyeleri ile Türkiye Savdalısı olarak ilkeli onurlu sendikal mücadele verdiklerini söyledi. TÜRKAV Mersin İl Başkanı Oğuzhan Yıldız konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından delegelerin oyları ile Türk Büro Sen Mersin 2 Nolu Şube başkanlığına Ahmet Suna seçildi. Üyelere ve delegelere teşekkür eden Başkan Ahmet Suna yeni ile birlikte fotoğraf karesi verdiler.

                                                                           

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, 14:18

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER