18 Yaşına Mektup 

Bugün 29 Ekim 2023 dünyaya gözlerini açtın, güneş gibi doğdun yüreğime… Hoş geldin evladım, canımın parçası. Bugün çok özel bir gün evladım. Şimdi anlatsam da anlamazsın ama yine de kulakların çınlasın…

18 Yaşına Mektup 

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. Yılı anısına....Rüştü Aydın yazdı.

18 Yaşına Mektup

Bugün 29 Ekim 2023 dünyaya gözlerini açtın, güneş gibi doğdun yüreğime… Hoş geldin evladım, canımın parçası. Bugün çok özel bir gün evladım. Şimdi anlatsam da anlamazsın ama yine de kulakların çınlasın…

Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı. Ve sen doğdun, o zeytin gözlerini açtın,  annenin yüzüne boncuk gibi gözlerinle bakıp, küçücük dudağınla gülümsedin.

Evet! Dünyaya geldiğin ilk anlarda gülümsedin, yuvamıza aydınlık getirdin, mutluluk verdin bizlere evladım. Ve sen gelecek yüzyılın bekçisi olacaksın. Senin adın Ati olsun Atiye olsun!

Kutlu bir günde doğdun evladım. Bizler elimizden geldiğince Cumhuriyetimizin bağımsız yaşaması, güçlü olması için elimizden gelen çabayı gösterdik.

Şimdi sıra sizlerde. Anne sütü ile büyüyüp, vatana hayırlı bir evlat olacaksın. Türklüğünle gurur duyacak, inancından taviz vermeyeceksin. Ay Yıldızlı bayrağımızı gönlerden indirtmeyeceksin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuranların Türkler olduğunu her daim hatırlatacaksın. Yaptığın işlerle dosta güven düşmana korku vereceksin.

Yaş aldıkça bilgini arttır evladım. Oku Oku Oku…

Fabrikalar yapacaksın, üreterek zenginleşeceksin… Hakkı gözetip eşit paylaşım için uğraş vereceksin. Memurunun, işçinin alın teri kurumadan hak ettiği en iyi ücreti vereceksin. Esnafı koruyup, tüccarı destekleyeceksin evladım.

Vatandaşın nerede olursa olsun onu koru evladım…

Dünyanın neresinde bir Türk vatandaşı varsa ve onun tırnağına diken batsa senin haberin olsun. O vatandaşa her türlü yardımı esirgemeyesin. Bileceksin öğreneceksin ki nerede bir Türk evladı varsa orası senin vatanındır. Büyük devlet olmak bunu gerektirir evladım. Sen ki atalarımızın kurduğu büyük devletlerin evladısın. Onlardan öğüt al, ilham al evladım.

Kimsesizlere muhtaçlara yardım et evladım…

Sana el açanlara, kimsesizlere, dul ve yetimlere imkânlarını zorla yardım et. Sen kutlu günde doğdun evladım. Hakkını ver. Vereceğine ben inanıyorum. Aha şimdiden ayaklarını havaya kaldırmaya başladın, ayaklandın dimi seni seni…

Sabırlı ol evladım…

Sabırlı ol, senin dedelerin “Sabırla koruk, helva olur” demişler. Sen iyi işler yaptıkça düşmanlarında sana rahat vermeyecekler. Sakın ha! öfkene yenilme! Sabırlı ol, aklınla hareket et. Şunu da unutma sana yapılan hiçbir kötülük karşılıksız kalmaz evladım.

Güvenliğini ihmal etme evladım…

En iyi korumaları seç evladım, sınırları korusun. Erlerin kıymetini bilirsen gücüne güç katarsın evladım. Onları en iyi güvenlik malzemeleri ile donat. Havada kara, denizde her yerde en güçlü mekanizmaları üret… Üret ki senin gücünü bilsinler öyle davransınlar sana… Ha çevrene de dikkat et evladım.  Hırsıza arsıza aman vermesin zaptiyelerin…

Adil ol evladım…

Beş binyıl öncelerinden adaleti severdi büyük dedelerin evladım. Onları takip eden dedelerinde öyleydi… Sende öyle yap. Ataların gücenmesin. Haklıyı haksızı ayırt etmesini bil, delil olmadan kesin hüküm verme. Ha önemli bir şey daha var evladım. Sakın ha! Seni aldatmak isteyenlere fırsat verme, yalancıları iyi tanı ve makamlara getirme, senin görevini engellemek isteyenlere aman verme evladım. Verme!

Eğitime, sağlığa önem ver evladım…

Benim için yaşlandı diyorlar evladım… Aman ha kendine hiç hasta dedirtme… Bunun için eğitime ve sağlığa çok önem ver. Okullar aç, öğretmenler, bilim adamları yetiştir, teknolojide icatlar yapsınlar.

Uzay Teknolojisine önem ver evladım…

Senin çağın dünya üstünde bir çağ. Biliyor musun bizim görmediklerimizi sen göreceksin evladım. Mühendislerin iyi çalışıp hava araçları yapsınlar. Uçan taksiler, toplu taşıma araçları üretsinler.  Uzay çalışmalarını süratle yapsınlar. Uzayda yurt edinsinler, uzaya gidip gelecek uzay otobüsleri yapsınlar.

Ah evladım Ah! Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. Yılına girdiğimiz gün senin doğman harika oldu. Çok mutlu ettin bizi… Ati-Atiye gibi ol, adınla yaşa. Geleceğimizin Cumhuriyeti sana emanet evladım. Öğütlerim vatanın bağrından kopup gelen ana yüreğinindir evladım… Sahip çık evladım. Gözlerinden öpüyorum. Nice yüz yıllara iyi ki doğdun evladım! Mutlu yaşa sağlıklı huzurlu güçlü yaşa evladım.

Bu mektubu on sekiz yaşına geldiğinde senin eline verecekler evladım. Öğütlerime sahip çık evladım. Vatan sana emanet.

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
NAZAN KUNDAK
NAZAN KUNDAK - 7 ay Önce

MUHTEŞEM MMM ÖTESİ

SIRADAKİ HABER