Vali Ali Hamza Pehlivan, Silifke İlçemizde Aziz Sancar Bilim Okulu’nu Ziyaret Etti

Vali Ali Hamza Pehlivan, Silifke İlçemizde Aziz Sancar Bilim Okulu’nu Ziyaret Etti

Vali Ali Hamza Pehlivan, Silifke İlçemizde Aziz Sancar Bilim Okulu’nu Ziyaret Etti

Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Silifke İlçemizde Taşucu Mahallesinde bulunan, adını 2015 yılında Kimya alanında Nobel ödülünü alan bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar'dan alan, Silifke Belediyesi tarafından Medcem firmasının destekleriyle kurduğu ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde faaliyet göstermekte olan Silifke'nin ilk Bilim Okulu olan Aziz Sancar Bilim Okulu’nu ziyaret etti.

Aziz Sancar Bilim Okulu’na gelişinde Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Pehlivan; Okul Müdürü Aslı Yeşil’den okul ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Okuldaki kalp davulu, dijital mikroskop düzeneği, organlarımız, insan iskeleti, göz modeli, periyodik cetvel, Pisagor teoremi, Newton topları, interaktif topografya, elektromanyetik spektrum, suda dalga ile elektrik üretimi, meteoroloji istasyonu, denge tüneli, lazer piyano, planetaryum konulu interaktif istasyonları ve uzay istasyonu, güneş ve gezegen sistemleri atölyelerini gezerek öğrencilerle birlikte çeşitli etkinliklere katıldı. Okul öğretmenleri ile de bir araya gelen ve sohbet eden Vali Pehlivan eğitim öğretim hizmetlerinde başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Vali Pehlivan’a ziyarette, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Medcem Genel Müdürü Emrah Kahya da eşlik etti.

Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesini destekleyen, kazanım odaklı ders işlemeye imkan veren, anasınıfından liseye tüm kademelerin aktif kullanımına açık bir okul olan Aziz Sancar Bilim Okulu’na, ilçe ve İl dışından randevu alınarak gelen öğrencilerin, fen bilimleri, uzay bilimleri, matematik, teknoloji ve mühendislik alanlarında işlenen uygulamalı dersler ile yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkan sağlanması hedefleniyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER