MIP Tarafından Yaptırılacak Olan 24 Derslikli İlkokul İçin Protokol İmzalandı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın okul yapmaları yönünde yaptığı çağrıya olumlu karşılık veren Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP), Mersin İlimizin Yenişehir İlçesinde

MIP Tarafından Yaptırılacak Olan 24 Derslikli İlkokul İçin Protokol İmzalandı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın okul yapmaları yönünde yaptığı çağrıya olumlu karşılık veren Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP), Mersin İlimizin Yenişehir İlçesinde 24 Derslikli bir İlkokul inşa edecek. Bu kapsamda, Mersin Valiliğimizin himayesinde, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Yenişehir İlçesi Menteş Mahallesine 24 Derslikli İlkokul Yapımı ve Çevre Düzenlemesi” protokolü imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, “MIP firmasıyla bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında 24 derslikli bir ilkokul inşa edilecek. Bu okulun finans desteğini ve inşaatını MIP firması gerçekleştirecek. MIP bilindiği üzere 16 yıldır Mersin Limanı'nın işletici firması. İlimizde bulunan ve ülkemizin en büyük limanı olan Mersin Limanı dünya genelinde de ilk 100 en büyük limanı arasında yer alıyor. 16 yıl içinde MIP tarafından yapılan bu 2.okul olacak. Beklentimiz, bu okulla birlikte, bundan sonraki süreçlerde firma tarafından İlimizde yaptıkları okul sayısının artmasıdır. Bir ay içerisinde okulun inşaatı başlayacak. Protokol gereği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu projenin elbette ki bir parçası, inşaatı firma gerçekleştirirken İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de teknik ekiplerimiz marifetiyle buranın gözetimini, denetimini yapacak. Bir yıl içerisinde 24 derslikli okulumuzun inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. Hayırsever yaklaşımlarından dolayı MIP firmasına, firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Mersin İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Protokol kapsamında, Mersin İli Yenişehir İlçesinde mülkiyeti Menteş Mahallesi 11.121 ada 2 parsele, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) tarafından, 24 Derslikli İlkokul binası çevre düzenlemesi dahil anahtar teslim şekilde yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecektir. Yapılacak olan okula “Yenişehir Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu” adı verilecektir.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, MIP İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Nuri Peker, MIP Kamu ve Gümrük İlişkiler Müdürü Metin Altınsoy, İl Milli Eğitimi Müdürü Adem Koca katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER