banner18

Mersin Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezunları Töreni Yapıldı

Mersin Üniversitesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezunları, düzenlenen mezuniyet töreni ile yeni yaşamlarına uğurlandı.

Mersin Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezunları Töreni Yapıldı

Mersin Üniversitesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezunları, düzenlenen mezuniyet töreni ile yeni yaşamlarına uğurlandı.

Mersin Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklama da, “21 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen mezuniyet töreni etkinlikleri kapsamında ilk olarak, 2024 yılı mezunlarımız anısına Üniversitemiz Stadyumu yanında bir fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Daha sonrasında ise yine 2024 yılı mezunlarımız adına Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar ve mezun öğrencilerimiz tarafından Üniversitemiz Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Ardından Üniversitemiz Stadyumu'ndaki toplu mezuniyet töreni programına geçildi.

Burada düzenlenen mezuniyet törenimize Hazine ve Maliye eski Bakanımız ve Mersin Milletvekili Doç. Dr. Nurettin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve eşi Hanımefendi Nuran Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar ve eşi Hanımefendi Esra Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, öğretim elemanlarımız, mezunlarımız ve yakınları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Senato Üyelerimiz ve Rektör Danışmanlarımız ile mezun öğrencilerimizin misafirlerimizi selamlayarak gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü sonrasında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından seslendirilen İstiklal Marşımız büyük bir coşkuyla hep bir ağızdan söylendi. Daha sonrasında Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından mini bir müzik dinletisi gerçekleştirildi ve açış konuşmalarına geçildi.

“Bugüne Kadar Tüm İmkanlarımızı Gençlerimiz İçin Seferber Ettik”

Törende konuşan Hazine ve Maliye eski Bakanımız ve Mersin Milletvekili Doç. Dr. Nurettin Nebati, ülkemizin genç nüfusu ile büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Ülkemiz geleceğin büyük aktörlerinden birisi olma noktasında iddiası var. En büyük gücümüz siz gençlerimizsiniz. Bunun farkında olarak uyguladığımız tüm projelerde önceliği siz gençlerimize veriyoruz. Bugüne kadar tüm imkanlarımızı sizler için seferber ettik. Yurt sayımızı 190’dan 802’ye çıkardık. Üniversite harçlarını kaldırdık. 2022 yılında dokuz olan gençlik merkezi sayısını 81 ilde 464’e yükselttik. Ülkemizin birçok iline genç girişimciler için teknokentler kurduk. Değişen dünya ve teknolojiye ayak uydurmak için Ar-Ge merkezi sayımızı 1292’ye çıkardık. Yeni nesil elektrikli otomobilini, uyduları, devasa gemileri ve daha nicelerini kendi mühendisleri tarafından üretebilen mühendislerimiz var. Gençlerimizin girişimcilik, üretken ve eleştirel düşünme, etkili iletişim gibi niteliklilerini artırmaya yönelik projelerini devam ediyoruz.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı’na Sizler Damga Vuracaksınız”

Konuşmasında mezunlarımıza tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Nurettin Nebati, “Sevgili gençler, ülkemizin en önemli serveti, milletimizin geleceği gençlerimiz. Sizlerin sahip olduğu yaratıcılık ve çalışkanlık ülkemizi daha ileriye taşıyacak asli unsurdur. Sizlere tavsiyem her şeyin başında ülkemize ve vatanınıza sahip çıkın. Özgür olun. Özgürce düşünün. Kendi özgür düşüncenize de sahip çıkın. Güzel ahlaklı olun ki ülkemiz kazansın. Siz kazanın. Zaferler kadar yenilgilerden de ders çıkarın ki geçmişiniz geleceğinize ışık olsun. Unutmayın, tembellik başarının düşmanıdır.  Türkiye Yüzyılı’na sizler damga vuracaksınız. Benim sizlere olan inancım sonsuz. Velilerimizin sizlere inançları sonsuz. Akademisyenlerimizin inançları sizlere sonsuz. Ülkemize ve geleceğimize sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bu yolda harcayacağınız tüm çabalar için devletimiz sizin yanınızda olacak. 100 binden fazla mezun etmiş bir üniversitenin kürsüsünden size sesleniyorum. Rektörümüz ve öğretim üyelerimiz ile sizlere tüm personele teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Rabbim yolunuzu açık etsin, işinizi kolaylaştırsın.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

“Mersin Üniversitesi İlimizin En Köklü Üniversitesi”

Törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “İlimiz, birçok yönüyle ön planda. Sanayisi, tarımı, lojistiği ve turizmi ile. Bununla birlikte ilimiz, aynı zamanda bir eğitim şehri. Mersin Üniversitemiz de ilimizin en büyük en köklü üniversitesi. Türkiye Cumhuriyetimizin birinci asrını tamamladık. Şimdi ikinci asrındayız. Türkiye Yüzyılı’ndayız. Bu yüzyılı sizlerle birlikte hep birlikte güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Bu elbette çağın bilgisiyle, teknolojisiyle gerekli donanımını sağlamakla, milli manevi değerlerin idrakiyle ve çok çalışarak olacak.  Bunu hep birlikte daha güçlü yarınlar için yapacağız. Yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz sizlerin de katkısıyla medeniyet yolculuğunu güçlü ve emin adımlarla sürdürecek. Sizler geleceğimizsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Başta Rektörümüz olmak üzere tüm akademisyenlerimizi de tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Yeni Neslin Teknoloji ve Kitle İletişim Çağında Kendi Yolunu Bulacağına, Karanlıkları Aydınlatacağına Canı Yürekten İnanıyorum”

Mezuniyet töreninde başarılı birer eğitim-öğretim hayatı geçirerek mezun olmaya hak kazanan Türkiye’nin aydınlık yüzü öğrencilerimizi tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Hayat uzun bir maraton. O maratonun belirli bir mesafesini kat ettiniz ama şimdi başka bir aşama, başka bir mesafe. Umut ediyorum hayatta her şey dilediğiniz gibi olsun. Ben yeni neslin bu teknoloji ve kitle iletişim çağında kendi yolunu bulacağına, karanlıkları aydınlatacağına canı yürekten inanıyorum.  Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda ardınıza bakmadan inançla, şevkle yürüyeceksiniz ve ülkemizi dünyada en güzel noktalara getireceksiniz. Sizlere inancımız tamdır.” dedi.

Mersin’in öğrenci kenti olduğunu vurgulayan Seçer, Mersin’e üniversite eğitimi almak için gelen ve mezun olan öğrencilere seslenerek, “Mersin'de üniversite eğitimini tamamlayıp başka şehirlerde, başka ülkelerde çalışma hayatını sürdürecek olan gençlerimize sesleniyorum; güzel Mersin’imizin ve Mersinlilerimizin fahri elçisi olun, bizleri Türkiye'ye, dünyaya anlatın. Mersin’in ne kadar müstesna, güzel, barış, huzur, kardeşlik kenti olduğunu anlatın lütfen. Sizden bunu istiyoruz.” diyerek, öğrencilere ve onlara emek veren veliler, akademisyenler ve üniversitemizdeki tüm personele de teşekkür etti.

“Mersin Üniversitesi, 100 Bini Aşkın Mezunuyla Kendisini Sürekli Yenileyen Bir Üniversite”

Üniversitemizin beş binin üzerinde personeli, yaklaşık 50 bin öğrencisi ve 100 bini geçen mezunuyla kendisini sürekli yenileyen köklü bir üniversite olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Erol Yaşar, Üniversitemizin bilim ve teknoloji alanında ürettiği projeler, kültür sanat alanındaki faaliyetleri, toplumsal katkı odaklı çalışmaları ve donanımlı mezunlarıyla yoluna emin adımlarla devam ettiğini ifade etti Daha sonrasında mezuniyet törenimizin mezunlarımızın, ailelerinin ve öğretim elemanlarımızın büyük emek verdikleri, uzun bir yolculuğun en önemli günü olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bugün mutlulukları paylaştığımız ve birlikte sevincimizi çoğalttığımız bir gurur günü. Bugün, büyük Mersin Üniversitesi ailesinin göz bebeği sevgili öğrencilerimizin mezuniyetini kutlamak için bir araya geldik. Sevgili öğrencilerim, ikinci yuvanız olan Mersin Üniversitesi’nin kapısı sizlere her zaman açık olacak. Mezun olmakla bizlerden ve bu yuvadan ayrılmıyorsunuz. Bunu hiçbir zaman unutmayın.” dedi.

“Evlatlarınız, Emeklerinin Karşılığı Olarak Hak Ettikleri Diplomalarıyla Hedeflerine Doğru İlerleyecekler”

Konuşmasında Üniversitemiz personeli ve velilerimize de seslenen Prof. Dr. Erol Yaşar, “Değerli çalışma arkadaşlarım, bu anlamlı günün en önemli mimarları arasında sizler varsınız. Öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrencilerimizin Mersin Üniversitesi’ni ikinci evleri olarak görmeleri sizlerin sayesinde oldu. Eminim ki öğrencilerimiz sizleri asla unutmayacak. Kıymetli velilerimiz, bir baba olarak biliyorum ki; çocuklarınız sizlerin en kıymetli varlıklarınız. O yüzden sizlerin duyguları hepimizden farklı ve yoğun. Dünyaya geldikleri andan itibaren büyük emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, yaşam mücadelesine uğurlamanın zamanı geldi. Bu zamana kadar evlatlarınız için her türlü fedakârlığı karşılıksız bir şekilde yaptınız. Bugün de evlatlarınız bu emeklerinizin karşılığı olarak hak ettikleri diplomalarıyla hedeflerine doğru ilerleyecekler. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Vatana, millete hayırlı ve çalışkan evlatlar yetiştirdiğiniz için herkesin huzurunda şahsım ve Üniversitem adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“Mezunlarımıza Baktığımda; Başarılarla Dolu, Aydınlık ve Mutlu Bir Gelecek Görüyorum”

Mezunlarımıza seslenerek konuşmasına devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Buradan sizlere baktığımda başarılarla dolu, aydınlık ve mutlu bir gelecek görüyorum. Sizler alanlarınızda en iyi şekilde eğitim görüp mezun olmaya hak kazandınız. Yani başardınız. Sevgili gençler şunu hiçbir zaman unutmayın: Türkiye’nin geleceğine katkılarınız bizim aydınlık yarınlarımız olacaktır. Hepiniz eğitim aldığınız alanlarda birçok başarılar elde edeceksiniz. Buna olan inancım tam. Çünkü sizler buradaki eğitim-öğretim sürecinde yoğun emek harcadınız. Gece gündüz demeden çalıştınız. Kütüphane ziyaretlerimde yoğun çalışmalarınıza ben de birçok kez şahit oldum. Mersin Üniversitesi olarak bizler de bu emeklerinizin her zaman destekçisi olduk. En iyi şartları sizlere sunmak gayreti içerisinde bizler de çalıştık. Her zaman öğrencilerimizin başarısını, mutluluğunu ve sağlığını düşündük. Öğrenci merkezli bir yönetim anlayışı sergiledik. Sizler için eğitimden verim alacağınız ve mutlu olacağınız bir ortam oluşturduk.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar sözlerini mezunlarımıza yeni hayatlarında başarılar dileyerek tamamladı.

“Tıp Kazandığımı Öğrendiğimdeki İlk Heyecanımı Dün Gibi Hatırlıyorum”

Mezun öğrencilerimiz adına törende söz alan Tıp Fakültesi öğrencimiz Mişlin Arslan, “Bu kürsüde 2024 mezunlarını temsilen bulunmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyim. Bugün öğrencilik hayatımıza veda ettiğimiz meslek hayatımıza atacağımız ilk adımın heyecanını paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Üniversite sınavında bu bölümü kazandığımı öğrendiğim ilk anda içimde duyduğum heyecanı dün gibi hatırlıyorum. Hayalini kurduğum doktorluğun bu uzun yolculuğuna başladığımda mezuniyet günü bana çok uzak gelmişti. İşte şimdi o an geldi! Artık binişlerimizi giydik ve birazdan keplerimiz gökyüzü ile buluşacak.” dedi.

“Hataylı Bir Depremzede Olarak Üniversitemiz Her Zaman Yanımızda Oldu”

Öğrencilik hayatlarının her ne kadar zor geçse de edindikleri dostluklar, paylaşımlar ve güzel anılarla dolu bir ömür olarak hatıralarında kalacağını belirten Mişlin Arslan, “Elbette bu anılara kimi zaman kötü anılar da dahil oldu. Öncelikle hayatımızdan iki yıl çalan pandemi sürecine değinmek isterim. Kafamızda soru işaretleriyle iki haftalık süreç olarak başlayıp iki yıla yayılan ve çevrim içi eğitime geçilen bir dönem yaşadık. Elbette bu çevrim içi sürecin yüz yüze eğitimin yerini tutması mümkün değildi. Uyku uyanıklık haliyle girilen dersler, benim bulunduğum şehir dahil altyapının zayıf olduğu yerlerde sınav anında yaşanan aksaklıklar, biz öğrencilere zor anlar yaşattı. Tam toparlandık derken geçtiğimiz yıl Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesiyle 11 ilde hayatını kaybeden birçok insanımız oldu. Bir Hataylı olarak ben ve ailem de bu felaketten tüm depremzedeler gibi çok etkilendik. Umarım bir daha böyle bir felaketlerle karşılaşmayız. Hepimizin çaresiz kaldığı o günlerde Üniversitemiz bizimle iletişime geçerek eksiklerimizi tespit etti. Bu eksikleri gidermek amacıyla çadır ve erzak desteği sağladı. O zor günlerde bizi yalnız bırakmadıkları için Üniversitemize ve Sayın Rektörümüze sonsuz minnet duyuyorum. “ ifadelerini kullandı.

“Bizler Mezun Öğrenciler Olarak Yılmadan Hayalini Kurduğumuz Hedeflerimize Ulaşmak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Konuşmasını öğretim elemanlarımıza ve ailelere teşekkür ederek tamamlayan Mişlin Arslan, “Meslek hayatımıza verdikleri bilgilerle ışık tutan, bizi her an dinleyen, fikirlerimizi önemseyip arkamızda duran, bizi ilk günden meslektaşı olarak gören ve o şekilde davranan değerli hocalarımıza teşekkür ederim. Son olarak bu zamana kadar üzüntümüzü mutluluğumuzu paylaşan, bize doğru yolu gösteren her zaman arkamızda duran ve bu mutlu günümüzde de bizi yalnız bırakmayan biricik ailelerimize hepimizin adına canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bugün buradan ayrıldıktan sonra hepimiz yurdumuzun dört bir yanına dağılacak, yeni hayatımıza başlıyor olacağız. Belki de gözümüzde hiç bitmeyecek gibi görünen bu eğitim hayatımıza tekrar dönebilsek diyeceğiz. Ama Bizler asla yılmadan hayalini kurduğumuz hedeflerimize ulaşmak için mücadele etmeye devam edeceğiz! Bizler yarınlara umut olacak Mersin Üniversiteli Gençleriz. Karışılacağımız her engebeli yolun bizi daha da güçlendireceği yarınlarda, yollarımızın yine kesişmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezunlarımızın keplerini atması ve hep birlikte 10. Yıl Marşı’nın söylenmesiyle birlikte mezuniyet töreni sona erdi” denildi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner2

banner10