banner18

VALİ PEHLİVAN, MOTOSİKLETLİ TRAFİK POLİS TİMLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

Mersin Valisi  Hamza Pehlivan, Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘’Motosikletli Trafik Polis Timleri Sürüş Teknikleri’’ eğitimi sertifika törene katıldı.

VALİ PEHLİVAN, MOTOSİKLETLİ TRAFİK POLİS TİMLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MOTOSİKLETLİ TRAFİK POLİS TİMLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

Mersin Valisi  Hamza Pehlivan, Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘’Motosikletli Trafik Polis Timleri Sürüş Teknikleri’’ eğitimi sertifika törene katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından, İlimizde eğitimli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla 29 Nisan - 24 Mayıs 2024 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli 22 personele; motosiklet sürüşü esnasında kullanılan ekipmanlar ve motosiklet mekaniği hakkında teorik dersler ile güvenli sürüş becerileri, kaza ve ani gelişen olaylara karşı koordineli, güvenli, dikkatli, uygun tekniklerle bilinçli ve güvenli bir sürüş yaparak verilen görevi zamanında yerine getirmeleri için eğitim düzenlenmiştir.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Valimiz Ali Hamza Pehlivan; Trafik hizmetleri; en hayati, en kritik önem arz eden kamu hizmet alanlarından birisidir. Mayıs ayının başında kutlanan Trafik Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle vatandaşlıklarımızı bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, bilinç düzeyini arttırmaya yönelik faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Trafik konusu bir günün ve bir haftanın konusu değil 365 gün hayatımızın içerisinde olan ve içerisinde olduğumuz sürekli bir döngü halinde olan bir olgu, kavram ve hizmet alanıdır.

Bize düşen görev, trafikte güvenliği en üst seviyede sağlamaktır. Bunu da Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızın, trafikten sorumlu birimleri ile gerçekleştiriyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı yayımlanmış durumdadır.

Bu konudaki talimatlar, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından yurt genelinde yayımlanıyor, takibi gerçekleştiriliyor. İlimizde trafik hizmetlerinin etkin şekilde hayata geçmesi için hem bu eylem ve strateji belgeleri doğrultusunda hem de İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri, talimatları doğrultusunda süreci yakından izliyoruz, değerlendiriyoruz ve sürekli gözden geçirmek suretiyle varsa ilave atmamız gereken adımları bugün olduğu gibi İl Emniyet Müdürlüğümüzle ve Jandarma Komutanlığımızla birlikte değerlendiriyor ve gereğini yapıyoruz.

Amacımız trafik kazalarını önce azaltmak, önlemek ve bir gün inşallah sıfırlamaktor. En ideal ve nihai hedefimiz başta can kayıplarını sıfırlamakla birlikte yaralamalı trafik kazalarını, maddi hasarlı trafik kazalarını hasılı bütünüyle trafikte olumsuzluk teşkil eden unsurları bertaraf etmektir.  

Bu yolda ilerlerken maalesef yıldan yıla çok dayıda trafik kazası yaşanıyor. Her ne kadar altyapı, üstyapı hizmetleri, yol standartları yükselse de trafik kazalarını yaşıyoruz. Bunun önüne geçmek için personelimize eğitimler vererek donanımını, bilgi birikimini ve bilinç düzeyini arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak bir yandan da sahada denetimlerimizi daha da sıkılaştırıyoruz. Bundan sonra daha da sıkılaştıracağız. 2023 yılının ilk 4 ayı ile 2024 yılının ilk 4 ayını kıyasladığımızda ölümlü trafik kazalarında % 41 oranında azalma olduğunu görüyoruz. Yaralamalı kazalarda ise maalesef % 7 oranında artış söz konusu. Trafikten men edilen araç sayısında % 39’luk bir artış var. Bu durum denetimlerimizin sıkılaştığını gösteriyor. 


Trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik caydırıcı olmak adına denetim çalışmaları sürdürüyoruz. Çünkü trafik kurallarına uymayan sürücüler; sonu ölümle, yaralamalarla, maddi hasarlarla sonuçlanan kazalara sebebiyet veriyor.
Trafik denetimleri kapsamıda kurallara uymayan sürücülere yönelik yazılan cezalarda, geçen yılın ilk 4 ayına göre bu yılın ilk 4 ayında baktığımız zaman % 339 oranında bir artış söz konusu olmuştur. El konulan sürücü belgelerinde ise geçen yılın ilk 4 ayı ile bu yılın ilk 4 ayını karşılaştırdığımız zaman %90 nispetinde artış yaşandığını görüyoruz. 
Bu veriler sahada personelimizin, ekiplerimizin etkin hizmet anlayışını sürdürdüğünün ifadesidir.

Bu denetlemeleri niçin yapıyoruz? 
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, trafikte güvenli seyretmelerini sağlamak için yapıyoruz. 

Türk Polis Teşkilatının kıymetli mensupları 179 yıldır vatana, millete, devlete canla başla hizmet etmektedir. Bu büyük ve köklü teşkilatın kıymetli mensupları arasından 22 personelimizi araçlarıyla birlikte eğitime tabi tuttuk. Motosiklet gibi trafikte seyretmesi daha pratik, daha etkin olan bu araçlarla birlikte eğitimlerini aldılar. İnanıyorum ki bilgilerine bilgi, tecrübelerine tecrübe katarak bilinçli ve özverili bir şekilde sahada yerlerini alacaklar.

İnsanımıza ve vatandaşımıza hizmet ederken her şeyden önce kendimizin de birer vatandaş olduğu bilinciyle hareket ederek onlara öncelikle devletimizin şefkatini ve devletimizin vatandaşını koruyup kollamak amacıyla görev yaptığını yansıtarak vatandaşımıza yaklaşmalıyız. Bunun yanında olumsuzluklara da ciddiyetle, disiplinle yaklaşıp bertarafı konusunda görevi en etkin şekilde yapmak temel vazifemizdir. 

Bu kursun ve eğitim faaliyetinin hayata geçmesinde genel olarak trafikle ilgili hususların, iş ve işlemlerin, çalışmaların, faaliyetlerin himaye edilmesindeki desteklerinden dolayı başta İçişleri Bakanlığımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze, İlimizde de İl Emniyet Müdürlüğümüze, başta trafik şubemiz olmak üzere ilgili bütün birimlerimize teşekkür ediyorum. Burada eğitim veren uzman arkadaşlarımıza, hocalarımıza, Türk Polis Teşkilatımızın Kahraman mensuplarına, kıymetli mesai arkadaşlarımıza, polislerimize, şahinlerimizi de kutluyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Kazasız, kayıpsız vazifeler diliyorum.  

Attığınız her adımın trafik güvenliğini daha da arttırmasını, yaptığınız her görevin trafik güvenliğine olumlu katkılar yapmasını temenni ediyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun’’ dedi.

İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Garanlı birer konuşma gerçekleştirdi. 

Kursa katılan personelin motorları ile yaptığı gösterinin ardından Motosikletli Şahin Timleri uygulamalı tatbikat gösterisi sergiledi.

Programda Vali Pehlivan, koordinatör ve 5 eğitmene Teşekkür Belgesi ile kursta başarılı olan personele sertifikalarını takdim etti.
 
Törene; Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Selma Petek, İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Garanlı ve ilgili şube müdürleri de katıldı.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner2

banner10