Mercek Kursu İle Rusça Öğreniyorlar

MERCEK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN ÜCRETSİZ RUSÇA KURSU

Mercek Kursu İle Rusça Öğreniyorlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Yenişehir Mercek Mesleki Eğitim Merkezi, A1 ve A2 seviyesinde verdiği ücretsiz Rusça kursu ile vatandaşların kendilerine yeni imkânlar sağlamalarına destek oluyor. Branşında uzman öğretmenler tarafından verilen ücretsiz eğitimden son derece memnun olan öğrenciler ise, sunulan hizmetin özel sektörde çok pahalıya alınabileceğine vurgu yapıyorlar.

Farklı mesleki kursların yanı sıra, yabancı dil eğitimleri de veren Mercek Mesleki Eğitim Merkezleri, aynı zamanda farklı sektörlerin ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilmesine de olanak sağlıyor.

Orhan: “Rusça, tek başına öğrenilmesi çok zor bir dil”

Bu hedefler doğrultusunda Yenişehir Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan Rusça kursu hakkında bilgi veren Rusça Öğretmeni Sündüs Girgin Orhan, ülkemizde ve dünyada Rusça’nın çok büyük önemi olduğunu belirterek, “Dünyada çok konuşulan diller arasında Rusça’nın da olmasından dolayı, biz de Mersin’de böyle bir çalışma başlattık ve gerçekten çok güzel gidiyor. Rus dilini bütün öğrencilerimize elimizden geldiğince, onların da çabalarıyla iyi bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Verdiğimiz eğitimle öğrencilerimizi, kendilerini tanıtma ve günlük hayatta kendi başlarına anlaşabilecekleri bir seviyeye getiriyoruz” dedi.

Rusça’nın, tek başına öğrenilmesi çok zor bir dil olduğunu belirten Orhan, “Rusça, bizim dilimizden farklı olarak, cinsiyetleri olan bir dil. Bizim dilimiz onlara göre biraz daha basit kalıyor. Kelimelerin cinsiyetleri olduğu için, tek başına öğrenilmesi çok zor olan bir dil. Bu etapta hocalarımız devreye giriyor. Turizmde sektöründe yer alan ya da kendisini geliştirmek için uğraşan öğrencilerimize, bu dili öğretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Birkaç kurs daha açsalar ben seve seve gitmek isterim”

Yenişehir Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu Rusça kursuna, kendini geliştirmek adına katıldığını belirten Aliye Kaya isimli öğrenci, “Bundan önce İngilizce kursuna gidiyordum. Yabancı dil kurs fiyatları, dışarıda çok pahalı. İki dil eğitimini dışarda almaya, ailemin maddi gücü yetmez. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı kurslara katılıyorum. Öğretmenlerimiz cidden, alanında kendilerini geliştirmiş insanlar. Öyle olunca onlardan alabileceğimiz verim çok fazla. Bizimle de zaten birebir ilgileniyorlar. Hani birkaç kurs daha açsalar, ben seve seve gitmek isterim” şeklinde konuştu.

“Dersimizi, akademik kariyeri olan bir öğretmenden alıyoruz”

Kurstan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bilgilendirme mesajları sayesinde haberdar olduğunu söyleyen işletme sahibi Cabbar Özcerit ise, “Başvurdum, beklediğimden de hızlı dönüş oldu. Burada beni şaşırtan bir nokta daha var, o da öğretmenimizin akademik kariyeri olan bir öğretmen olması. Özel kursta bile bunu bulamıyoruz. Belediye’nin bu imkânı burada sağlaması çok güzel bir şey. Bu konuda ben belediyemize teşekkür ediyorum. Dersler çok verimli, detaylı anlatım, kelimelerin üstüne basarak, tekrar tekrar ve hızlı bir şekilde öğrenmenin yolunu açan bir sistemle anlatım var. Hani geçiştirme, zamanı öldürme değil, detaylı anlatım var. O benim hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER