Vali Pehlivan MÜSİAD'ın Gala Yemeğine Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MÜSİAD Mersin Şubesi’nin 21’inci Olağan Genel Kurul Gala Yemeği Programı’na Katıldı

Vali Pehlivan MÜSİAD'ın Gala Yemeğine Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Divan Otel’de düzenlenen; Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın iştirak ettiği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurul Gala Yemeği Programı’na katıldı.Kur’an-ı Kerim Tilaveti’yle başlayan program MÜSİAD Mersin Şubesi faaliyet film gösterimi ve MÜSİAD sinevizyonu ile devam etti.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmasında “MÜSİAD tarafından yapılan 21'inci genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, göreve seçilen Mehmet Sait Bey’e başarılar dilerken bugüne kadar görev alan Serdar beye de teşekkür ediyoruz.
2023 yılının ayrı bir önemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü ve yeni bir yüzyıla hazırlanıyoruz. Tabii yeni bir yüzyıla hazırlanırken, yüz yıl önce verilen mücadeleleri de elbette ki hep birlikte yad ediyoruz, hatırlıyoruz. Yüz yıl önce Kurtuluş Savaşı yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen mücadeleler neticesinde Cumhuriyetimiz ilan edildi. O günlerde iki ana başlık olduğunu ifade edebiliriz. Bunlardan birisi istiklal, birisi de istikbal mücadelesiydi. İstiklal mücadelesi tam bağımsızlık anlayışına dayanıyordu. İstikbal mücadelesi ise muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi anlayışına dayanıyordu. Aradan geçen yüz yıllık bir süre zarfında mücadele devam etti, bugün de devam ediyor. Her alanda özellikle tam bağımsızlık anlamında ülkemizde tam güvenliğin, huzurun sağlanması anlamında sınırlarımız içinde ve ötesinde devlet olarak mücadelelerimiz ve bununla birlikte işte o muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine ulaşmak maksadıyla da gene her alanda sayısız yatırımlar hayata geçiriyor.
İlin Valisi olarak Mersinimizdeki kamu yatırımlarını yakından takip ediyor, faaliyet gösterilen bütün sektörlerle yakın temas içerisinde bulunmaya gayret gösteriyoruz. Ocak ayının başında bir basın toplantısıyla 2022 yılı yatırımlarını değerlendirmiş ve kamuoyuyla paylaşmıştık.

O toplantıda başlıklar halinde bütün kamu kurumlarımızın yatırımlarını anlatmış, özetlemiş, kamuoyuna, Mersinli hemşehrilerimizle paylaşmıştık.
2022 yılında İlimizde toplamda 348 değişik proje yürütülmüştür ve bu projelerin mali değeri yaklaşık 53 milyar TL’dir. Bu projelerin değişik başlıklarda, ulaşımdan eğitime, sağlıktan gençlik spora akla gelebilecek bütün alanlardaki bu yatırımlar içerisinde tamamlanan proje sayısı 108’dir. Bu projeler için de yaklaşık 13 milyar TL harcama yapılmış. Bu yatırımların İlimizde hayata geçmesi konusundaki desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza İlimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Sayın Bakanlarımız başta olmak üzere bütün Bakanlıklarımıza ve emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. İlimizin dinamiklerinin ortaya çıkartılması, özellikle iş dünyasına, siz kıymetli iş insanlarına, yeni yatırımlar, yeni yatırım alanlarının oluşturulması konusunda özellikle de OSB'lerin harekete geçirilmesi konusunda gene çok güzel adımlar atıldı bugüne kadar. Bu vesileyle hem OSB sayımızı bir ikilerden onlara çıkması hem diğer bütün yatırım alanlarında gene sayısız projenin hayata geçmesi hususlarda desteklerini esirgemeyen bu akşam da aramızda olan Sayın Lütfi Elvan Bakanımıza da huzurlarınızda teşekkürler ediyorum.
Bütün bu yatırımlar elbette ki hepimizi heyecanlandırıyor. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yeni bir yüzyıla doğru yol alırken her alanda bu yatırımların hayata geçmesinden heyecan duyuyoruz. Nitekim dünya çok önemli krizlerden geçti, geçiyor. Buna rağmen bütün çarkların dönüyor olması, ülkemizde üretimin devam etmesi, istihdamın artması, ham madde ve emtia fiyatlarındaki artışa rağmen, arz ve tedarik süreçlerinde sıkıntılar yaşanıyor olmasına rağmen yine de rakamların parametrelerin olumlu seviyede seyretmesi ülkemizin genelinde olduğu gibi ilimize de olumlu yansıdı, yansıyor. Nitekim geçtiğimiz yıl, yani 2022 yılında ihracatta yüzde 45 oranında artışla 6 milyar dolara ulaştık. Bu rakam kuruluşu ilimizde 2 bin 230 firma tarafından gerçekleştirdi. İlimizde bulunan 4 gümrük kapısındaki toplam ihracat rakamımız ise 16 milyar dolara ulaştı. 19 milyar dolar civarında da ithalat yapıldı. Ticaret hacmimiz 35 milyar dolara ulaşarak gerçekleşti. Bu bağlamda duş ticaret hacmimiz %35 artış gösterdi. Ülkemizde pandemi ve sonrasında Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu sıkıntıların aşılması süreçlerinde devletimizin,ilgili Bakanlıklarımızın teşviklerinin elbetteki payı büyüktür. Bununla birlikte siz değerli iş insanlarının yılmadan yatırımları sürdürmesinin,üretime devam etmesinin,istihdam sağlamasının payı da şüphesiz bir o kadar büyüktür. Sizlere ziyadesiyle müteşekkiriz.

OSB'lerimizde özellikle Mersin Tarsus OSB'de dördüncü etabın işlemleri bitti. Beşinci, şimdi altıncıyı, yedinciyi konuşmaya başladık. Elbette bundan heyecan duyuyoruz. Bu yerlerle ilgili çalışmalar devam ederken bir yandan da onlarca, yüzlerce firmanın yatırım için beklediğini görüyoruz. OSB'lerimizdeki istihdam, 30 bin rakamlarına doğru artarken, hedef 50 bin ve inşallah o rakamlara doğru gidecek. Bu da gene siz kıymetli iş insanlarının, devletimizin de teşviklerinden yararlanarak atacağı adımlarla olacak. Bizler de inşallah bugüne kadar olduğu gibi devletimiz adına bütün Bakanlıklarımız adına sizlerin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz diyorum.” ifadelerini kullandı.

Görev süresi dolan MÜSİAD Mersin Eski Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer ve MÜSİAD Mersin Yeni Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan’ın açılış konuşması gerçekleştirdiği programda; MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi,duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan ile Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a; teşekkür plaketi takdim edildi.

Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan, Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından; önceki dönem yönetim kurulunda görev alan üyelere teşekkür beratları verilirken MÜSİAD üyeliğinde 15 yıl ve daha uzun süre üyelik yapan üyelere ve programa destek veren sponsorlara plaket takdimi yapıldı.

MÜSİAD Mersin Yeni Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan ve MÜSİAD Mersin yeni yönetim kurulu üyelerinin takdimi ve akabinde toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER