Öğrencilerden Doğadaki Kuşlara Yuva

Doğadaki kuşlara bir yuva da bizden dediler, doğa adına umut oldular. Mersin Erdemli ’de Talat Göktepe Tabiat Parkı’nda öğrencilerle birlikte kuşlar için yaşam alanı oluşturu

Öğrencilerden Doğadaki Kuşlara Yuva

Öğrencilerden Doğadaki Kuşlara Yuva

Doğadaki kuşlara bir yuva da bizden dediler, doğa adına umut oldular. Mersin Erdemli ’de Talat Göktepe Tabiat Parkı’nda öğrencilerle birlikte kuşlar için yaşam alanı oluşturuldu.

Erdemli Belediyesi, Koluman Otomotiv A.Ş, Milli Parklar Erdemli Şubesi işbirliğiyle öğrencilere hayvan ve doğa sevgisini aşılamak için kuşlar için yuvalar üretildi. Kuşlar için özel olarak üretilen yuvalar ise öğrencilerle birlikte ağaçlara asıldı.

Mavi ile yeşilin buluştuğu Talat Göktepe Tabiat Parkı’nda bir araya gelen minik öğrencilerle yetkililer bir bir kuş yuvalarını ağaca asmak için harekete geçti. Ağaçların yüksekliği nedeniyle öğrencilerin elindeki yuvalar Erdemli Belediyesi’nin aracıyla ağaçlara asıldı. Yuvaların asıldığını gören öğrencilerin heyecan ve mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

Gelecek nesilleri çevre ve doğa bilinciyle yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erdemli Belediyesi Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, “Çevreci ve doğa dostu olma anlayışıyla geçmişten miras değil emanet olarak aldığımız çevre ve doğayı gelecek nesillere, genç kuşaklara, çocuklarımıza bu bilinci yerleştirerek bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Eko turizm kapsamındaki bu sahadaki projelerimize ek olarak burada öğrencilerimizle beraber o sevgili yavrularımızla birlikte kuş yuvalarını buradaki doğal ortamlarında ağaçlara yerleştirerek, onların daha güzel bir ortamda barınmalarını sağlamak aynı zamanda gelen turistik amaçlı gelen ziyaretçilerimiz de daha doğal ortamda kuş cıvıltıları içerisinde burada konaklamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kuşlara yuva astıkları için mutlu olduğunu ifade eden Melek Arıcı “ Bugün kuşlar için yuva astık. Çok mutlu oldum, çok iyi bir duygu” diye konuştu.

Yuvalarla kuşların daha iyi korunacağını ifade eden Emrah Şahin, “Kuş yuvalarını korumak çok güzel bir düşünce. Çünkü bazı kuşlar yuva bulamıyor ve soğukta hayatını kaybediyor” diye konuştu.

Kuşlara yuva yapmanın çok güzel olduğunu ifade eden Seda Aslan, “Çok güzel bir duyguydu, kuşlar için yuvalar yapmışlar, bunları yapan için de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kuşları çok sevdiğini ifade eden Mert Yağız, “ Kuşları çok seviyorum, onlara yuva yaptığınız için de çok teşekkür ederiz. Bunları asmakta çok eğlenceliydi, bence bugün çok eğlenceli geçti” diye konuştu.

Öte yandan öğrenciler, kuşların barınması ve yiyecek bulması için de yuvaları sık sık ziyaret edip kuşlar için yem bırakacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2023, 09:38

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER