MEYAD’dan Stres Konulu Söyleşi

-Psikolog Hande Alkar: “Stres vücudumuzun verdiği reaksiyonlardır, olumlu ve olumsuz halleri vardır”

MEYAD’dan Stres Konulu Söyleşi

-Psikolog Hande Alkar: “Stres vücudumuzun verdiği reaksiyonlardır, olumlu ve olumsuz halleri vardır”

İstikbal Özel Haber/ Mersin-MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği'nin düzenlediği ‘Stres Yönetimi ve Yazarlık, İlham ve Duygusallıktaki Yeri’ konulu; Psikolog Hande Alkar'ın söyleşi programı yapıldı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Toplantı salonunda yapılan programda Psikolog Hande Alkar’ın katılımcılar ile sorulu yanıtlı geçen söyleşisi oldukça beğenildi.

Etkinliğin sunumunu Psikolog Hande Alkar’ın babası Sunucu Fatih Alkar yaptı.

Organizeye katkı sunanlara teşekkür eden programın sunucusu Fatih Alkar açılış konuşmasını yapması için Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın’ı davet etti. Aydın konuşmasında ilkleri yapmaya devam ettiklerini belirterek, TV Programcısı Gazeteci Fatih Alkar’ın kızının programını sunmasını örnek gösterdi. “İnsanın bir kızı olmalı” diyerek şair ve yazarların sosyal yaşamının yazı hayatına etkilerinin konuşulacağı bu tür bilgi amaçlı toplantıları sık sık yapmaya devam edeceklerini söyledi. Katılımcılara teşekkür eden Başkan Aydın, Hande Alkar’a da başarılar diledi.

Daha sonra sunucu Fatih Akar “Şimdi söz Hande Alkar’ın” diyerek kürsüye davet etti ve Psikolog Hande Alkar, stres yönetimi hakkında bilgiler verdi. Kendisi hakkında kısa bir bilgi veren Alkar, stresin hayatımızın her alanında var olduğunu söyledi. Alkar, “Stresin ne olduğunu düşündüğümüzde genel olarak aklımıza gelen şeyler, ne tür şeylerdir. Nedir? Bugün burada ben sunum yapıyorum,  tabi ki bunun öncesinde bende stres altındaydım neden çünkü gerginlik var. Bu vücudumuzun verdiği reaksiyonlardır. Stresin bir olumlu hali birde olumsuz hali var. Bunlar neler olabilir? Olumsuz haline bir örnek verelim,  Yarın bir sınav var sınavdan çıktım sonrasında bir stres var. Olumlu yönlerine örnek verelim bugün benim yaşadığım sunum olumlu bir strestir. Neden? Güzel bir şey yapacağım ve bunun için kendimi sorumlu hissediyorum ve bundan dolayı stres altında olabiliyorum.” Şeklinde örnekler verdikten sonra stresin neden olduğunu anlattı. Alkar, “Bir insan çok fazla düşünürse, aynı şeyi tekrarlarsa ve bir insan bunun sonucun negatif olacağını düşünürse strese girer. Bu iyi anlamda da olabilir kötü anlamda da olabilir. Eğer stresten kaçınmak istiyorsanız kesinlkile bunu çok fazla düşünmemeniz gerekiyor.” Diyerek kendi sunumunu örnek verdi. Alkar, “Acaba sunumu nasıl yapacağım, nasıl geçecek, insanlar mutlu olacak mı beni dinleyecekler mi? Gibi şeyler düşünürsen sen, bunu oluruna bırakıp elimden geldiğince sizleri ve kendimi o şekilde motive ederim ve bu şekilde de stresten kaçınabilirim.”

Psikolog Hande Alkar, stresten kurtulmanın bir yolunun asla olmadığını söyledi ve davetlilerden gelen soruları yanıtlayarak söyleşisini sürdürdü.

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, program sonunda etkinliğe katılan PTT Başmüdürü Kağan Deniz Uysal’a, Katkılarından dolayı MGC Başkanı R. Kaya Tepe’ye MERKADER Başkanı Kemal Birdir’e ve  Genel Sekreteri Mehmet Ünver’e, MEPİAD Başkanı Özcan Demir’e, Yönetim Danışmanları Dernek Başkanı Feridun Gündüz’e, MEYAD yönetim Kurulu  ve üyelerine, Çukurova Gazetesi Sahibi Neslihan Yalçın’a, tüm katılımcılara ve  anlamlı  söyleşisinden dolayı Psikolog Hande Alkar'a ve de programın sunuculuğunu yapan Fatih Alkar’a teşekkür etti.  

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER