MEYAD Üyeleri Alanyalı’yı gezdi kitap dağıttı

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin/ Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) Başkanı Rüştü Aydın, Başkan

MEYAD Üyeleri Alanyalı’yı gezdi kitap dağıttı

MEYAD Üyeleri Alanyalı’yı gezdi kitap dağıttı

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin/ Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) Başkanı Rüştü Aydın, Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz, üyeler Mine Bahçeci. Abdullah Coşkun ve Fatma Aydın Alanyalı (Köyü) Mahallesi’ni ziyaret ettiler.  Alanyalı Mahalle muhtarı Ahmet Duran Yelli’nin evinde kahvaltı yapan yazarlar daha sonra mahalleyi gezdiler, dinlenme amaçlı yapılan yol kenarındaki köşkte oturup doğanın güzelliklerini resimlediler ve soğuk su kaynaklarından su içtiler.

Daha sonra köy kahvesinde mahalle sakinleri ile çay sohbetinde bulunup aşure ikramında bulunuldu. Ardından yanlarında getirdikleri kitapları mahalle sakinlerine dağıttılar.

Mahalle sakinleri ile edebiyat üzerine sohbet eden Mersin Yazarlar Derneği başkanı Rüştü Aydın, amaçlarının edebiyat çalışmalarını canlı canlı kırsal kesimde yaşam süren insanlarla bir araya gelerek yaşamak istediklerini bu amaçla binlerce kitap dağıttıklarını anlattı. Yazarların mahalle halkıyla tanışma ve sohbet etme fırsatını oluşturduklarını dile getirdi.

Öğrencilerin ve halkın ilgisini çeken kitapların dağıtımından sonra çay sohbetinde şairler şiirlerini okudu. Şiirler bolbol alkışlandı. Mahalle sakinlerinden ilk defa şiir okuyanlarda ilgi çekti. Alanyalı Mahalle Muhtarı Ahmet Duran Yelli, Dernek Başkanı Rüştü Aydın’a çok güzel bir etkinlik oldu diyerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER