MESKİ, Yüksek Mahallesi’ni Kaliteli Suya Kavuşturdu

TARSUS’TA BİR MAHALLE DAHA TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

MESKİ, Yüksek Mahallesi’ni Kaliteli Suya Kavuşturdu

YÜKSEK MAHALLESİ SAKİNLERİ MESKİ ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN

MESKİ Genel Müdürlüğü, 13 ilçede başlattığı altyapı çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Tarsus İlçesi Yüksek Mahallesi’ndeki MESKİ çalışmaları sayesinde, uzun yıllar artezyen suyu kullanan vatandaşlar artık kaliteli ve temiz içme suyuna kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, Tarsus İlçesi’ne bağlı Yüksek Mahallesi’nde gerçekleştirdiği içme suyu çalışmaları tamamlandı. Yıllardır artezyen suyu kullanan mahalle sakinleri, MESKİ çalışması sayesinde kaliteli içme suyuna kavuşmuş oldu.

Tarsus İlçesi Yüksek Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacı, yaklaşık 20 yıl önce İl Özel İdaresi tarafından açılmış sondajla karşılanmaktaydı. MESKİ Genel Müdürlüğü’nün laboratuvarında yapılan analiz sonuçlarına göre, bölgenin suyunda dönemsel olarak kalite sorunu yaşandığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen MESKİ, Yüksek Mahallesi’ne 3 bin 200 metre içme suyu hattı döşedi. Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden gelen ve Doğu Ova Grubu’nun bir kısmını besleyen içme suyu isale hattında, kapasite ve basınç artırımı yapıldı.

Muhtar Bolat: Mahalle sakinleri temiz ve kaliteli içme suyuna kavuştu

Yüksek Mahallesi Muhtarı Celal Bolat; “Daha önce suyla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ama sağ olsun Başkanımız Vahap Seçer, bizi bu sıkıntıdan kurtardı. Mahalle sakinleri temiz ve kaliteli içme suyuna kavuştu. Şube Müdürlerimiz, bizzat ekibimizin yanında oldular, ilgilendiler, takip ettiler. Çok teşekkür ediyoruz. Yolları açık olsun” ifadelerini kullandı.

“Su mikropluydu, içemezdik”

Mahalle sakini Servet Bolat; önceden elektrik gittiğinde sularının da akmadığını belirterek; “Önceden sularımız mikropluydu ve içemezdik. Hazır su alıyorduk. Çok sıkıntı çektik. Çamaşırlarımız çok kirli oluyordu. Makinede su az olduğu için elde yıkıyorduk. Şimdi su geldi. Elektrik kesilse bile, suyumuz artık akıyor. Çok memnun olduk” diye konuştu.

“Hazır su kullanma ihtiyacı kalmadı”

Yüksek Mahallesi sakini Ferit Bolat; MESKİ ekiplerinin köye su getirdiğini ifade ederek; “Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Köy halkı artık MESKİ’nin getirdiği suyu kullanıyor. Hazır su kullanma ihtiyacı kalmadı. Köyümüze hayırlı, uğurlu olsun. MESKİ’nin ekiplerine başarılar diliyoruz. İşlerini güzel yaptılar” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER