Mersin İŞKUR’dan Engelli Ve Eski Hükümlülere Kendi İşini Kurma Fırsatı

Mersin İŞKUR’dan Engelli Ve Eski Hükümlülere Kendi İşini Kurma Fırsatı

Mersin İŞKUR’dan Engelli Ve Eski Hükümlülere Kendi İşini Kurma Fırsatı

Mersin İŞKUR’dan Engelli Ve Eski Hükümlülere Kendi İşini Kurma Fırsatı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin proje başvurularının başladığını duyurdu. Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, engellilere Tarım ve Hayvancılık sektörüne ait projelerde 110000 liraya diğer sektörlere ait projelerde 150000 liraya, eski hükümlülere ise Tarım ve Hayvancılık sektörüne ait projelerde 90000 liraya, diğer sektörlere ait projelerde 110000 liraya kadar iş kurma desteği verileceği bildirildi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kurum olarak özellikle dezavantajlı grupta yer alan engelli, eski hükümlü, kadınlar ve gençlerin işgücüne dahil olmaları amacıyla İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı gibi hizmetler sunulduğu belirtilerek engelli vatandaşların istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla engelli danışmanlarınca düzenli olarak engelli vatandaşlarımızın uygun işyerlerinde işe yönlendirilmesi konusunda danışmanlık hizmeti verildiği ve Perşembe günleri İl Müdürlüğünde engelli vatandaşlarla engelli personel açığı bulunan firma yetkililerinin iş görüşmesi yapmak amacıyla bir araya getirildiği ifade edildi. Ayrıca engellilerin iş başvurularındaki etkinliğinin arttırılması amacıyla İş ve Meslek Danışmanlarınca iş arama becerileri eğitimi verilerek kurumsal olarak destek sunulduğu belirtildi.

Proje başvuruları başladı

Öte yandan, İŞKUR'un kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik 2023 yılının ikinci dönemine ait hibe proje başvurularının 15 Mayıs 2023 tarihi itibariyle başladığı bildirilerek, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendiişlerini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verildiği kaydedildi.

Başvurular 9 Haziran’da sona erecek

Yeni dönem engelli hibe desteği başvurularının 9 Haziran 2023 saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden online olarak yapılacağı, Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 9 Haziran 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebileceği, ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gerektiği ifade edildi. Projeden yararlanmak isteyenlerin, il müdürlüklerinden proje desteği hakkında gerekli bilgileri alabilecekleri belirtildi.

Proje başvurusunda bulunmak isteyen engelli kişilerde aranan özellikler şöyle:

"İŞKUR'a kayıtlı olmak. Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az yüzde 40'ından yoksun olduğunu, engellilere verilecek sağlık kurulu raporları ile belgelendirebilmek. 18 yaşını tamamlamış olmak. KOSGEB onaylı girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak."

Proje başvurusunda bulunmak isteyen eski hükümlülerde aranan özellikler ise şöyle:

"İŞKUR'a kayıtlı olmak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Eski hükümlü olmak. KOSGEB onaylı girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak."

Mersin İŞKUR'dan yapılan açıklamada, eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde eski hükümlünün projesini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile Proje Başvuru Rehberinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile İl Müdürlüğüne iletmeleri gerektiği bildirildi. Açıklamada, eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvuruların dikkate alınmayacağı ve proje sahibine iade edileceği uyarısı yapıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER