Mersin Büyükşehir’in 12 Halk Plajı 1 Haziran’da Açılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’nin işlettiği ve Mavi Bayrak sayısı bu yıl 5’e yükselen 12 halk plajı, 1 Haziran’dan itibaren tatilcileri ağırlamaya başlıyor.

Mersin Büyükşehir’in 12 Halk Plajı 1 Haziran’da Açılıyor

6 PLAJ HİZMETE AÇILDI, 6’SINDA SON DOKUNUŞLAR YAPILIYOR

KIZKALESİ, YAPRAKLIKOY VE SUSANOĞLU ŞİMDİDEN CIVIL CIVIL

BÜYÜKŞEHİR’İN PLAJLARINDA MAVİ BAYRAK SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’nin işlettiği ve Mavi Bayrak sayısı bu yıl 5’e yükselen 12 halk plajı, 1 Haziran’dan itibaren tatilcileri ağırlamaya başlıyor. 6 plajda hizmete başlayan Büyükşehir, 6 plajda ise hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’nin işlettiği halk plajlarının tümü 1 Haziran’dan itibaren yaz sezonuna açılıyor. Aralarında Kızkalesi, Yapraklıkoy ve Susanoğlu’nun da bulunduğu 6 plajda tatilcileri ağırlamaya başlayan Büyükşehir, 6 plajda ise son hazırlıkları yapıyor.

Büyükşehir’in plajlarında Mavi Bayrak sayısı bu sene 5’e yükseldi

Erdemli’den Silifke’ye uzanan Akdeniz sahillerinde Kızkalesi, Susanoğlu, Yapraklıkoy, Yemişkumu, Kocahasanlı, Kumkuyu, Tırtar, Töbank, Sultankoyu, Akkum, Limonlu ve Kocahasanlı halk plajlarını işleten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayrak sayısını da bu yıl 5’e yükseltti.

Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız, plajlarda geçen yıl 3 adet Mavi Bayrak bulunduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl Susanoğlu Halk Plajı’nda 2 adet olan Mavi Bayrak sayımızı bu yıl da koruduk. Geçtiğimiz yıl Kızkalesi sahilinde 1 adet olan Mavi Bayrak sayımızı bu yıl 2’ye çıkarttık. Hiç mavi bayrağı olmayan Kocahasanlı Halk Plajımıza da bu yıl Mavi Bayrak kazandırdık” dedi. Yıldız, Mavi Bayrak sayısını her geçen yıl artırmak için çalışmaları ve görüşmeleri sürdürdüklerini vurguladı.

“1 Haziran itibariyle 12 plajımızda aktif hizmet verilecektir”

Mersin Büyükşehir’e ait tüm plajlarda 1 Haziran’dan itibaren sezonun açılacağı bilgisini veren Yıldız, “Toplamda 12 halk plajımız bulunmakta. 6 halk plajımız şu anda aktif hizmet vermekte. Diğer 6 halk plajımızda çalışmalar devam ediyor. 1 Haziran 2022 itibariyle 12 plajımızda aktif hizmet verilecektir. Vatandaşlarımızı bu yıl da güleryüzlü ve kaliteli bir hizmet bekliyor. Plajlarımızda artırılmış şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve WC’lerimiz bulunmakta. Loca alanlarımız ve engelli rampalarımız mevcut. Kafelerimizde yiyecek-içecek ürünlerimizin de uygun fiyata ve hijyenik bir şekilde vatandaşlarımıza sunumunu gerçekleştireceğiz. 2022 yılı yazında tüm vatandaşlarımızı Mersin Büyükşehir Belediyesi plajlarına bekliyoruz” diye konuştu.

“Pandemi etkisi azalmasına rağmen tedbirleri bu yıl da harfiyen uyguluyoruz”

Plajlarda hijyen tedbirlerine de büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Yıldız, “2020 yılında pandemiyle beraber büfelerimizde kullan at ürünlerini kullanmaya başladık. WC ve duş sayılarımızı artırdık. Soyunma kabinlerimizin sayısını artırdık. 1,5 metre mesafeye uygun 3’e 3 olmak üzere 9 metrekarelik localar halinde şezlong kullanım alanı sağladık. Pandeminin etkisi azalmasına rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tedbirleri bu yıl da harfiyen uyguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir personeli plajlarda görev başında

Kafede kasiyer olarak görev yapan Serap Koyak, “Kafelerimiz bu sene de Belediyemizin plajlarında hizmet veriyor. Ben de Kızkalesi plajındaki kafemizde görevliyim. Kafelerimizde bu sene de güleryüzlü hizmet, çeşit çeşit lezzet ve uygun fiyatlı ürünler bulunduruyoruz. Plajlarımıza gelen misafirlerimizi kafelerimize de bekliyoruz” derken, Kızkalesi Halk Plajı’nda görevli Enes Emir Taş ise “Buraya gelen misafirlerimiz gönül rahatlığıyla denize girebilirler. Belediyemizin plajlarında görevimizin başındayız” diye konuştu.

3 kuşak Kızkalesi’ne gelen Kılıç ailesi deniz sezonunu açtı

İskenderun’dan gelen Kılıç ailesi sezonu Kızkalesi Halk Plajı’nda açtı. 3 kuşak denize gelen Kılıç ailesinin küçüğü Yiğit Efe Kılıç, “Deniz çok güzel. İlerlere kadar gidebiliyorum, hiç derin değil. Kumu çok güzel, çok yumuşak ve sıcak. Ailemle geldim. Yaz boyu da geleceğiz. Kızkalesi’ni çok seviyorum, Kızkalesi beni çok mutlu ediyor” dedi.

Yiğit Efe’nin babası Fatih Kılıç, “Mersin’e ilk gelişimiz değil, daha önce de çok kere geldik. Mersin’i seviyoruz. Tüm plajları güzel, Kızkalesi ayrı güzel. Manzarası, plajı, denizi her şeyi çok güzel. Mersin Büyükşehir Belediyesi plajlar konusunda gerçekten başarılı, işini güzel yapıyor” diye konuştu.

Dede Ramazan Kılıç ise şunları söyledi: “Özellikle Akdeniz sahillerini tercih ediyorum. Ailemle birlikte Akdeniz sahillerinde güzel bulduğumuz plajlara her yıl geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne plajlardaki temizlik, düzen, hassasiyet ve güven için çok teşekkür ediyoruz. Çok güvendiğimiz bir yer olduğu için de sürekli tercih ediyoruz. Mümkün olduğunca her yaz gelmeyi tercih ediyoruz. Çok memnunuz. Ailemizle, çoluk çocuğumuzla güven içerisinde çok rahatlıkla gelip tatilimizi yapabiliyoruz.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER