Mersin Büyükşehir’den Bu Bayram Çocuklara Şeker Ve Matara

BÜYÜKŞEHİR’İN ŞEKER DOLU SU MATARALARI ÇOCUKLARI MUTLU ETTİ

Mersin Büyükşehir’den Bu Bayram Çocuklara Şeker Ve Matara

ŞEKER DOLU 60 BİN MATARA SOKAK SOKAK ÇOCUKLARA DAĞITILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda çocukları şekersiz bırakmadı. Toplam 60 bin adet su mataralarının içerisine konulan şekerlerin 13 ilçede dağıtımı başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, bu bayram da kentteki çocukların yüzünü gülümsetti. Su mataralarının içerisine yerleştirilen şekerleri alan çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Çocukların şekerleri bu yıl da Büyükşehir’den

Büyükşehir Belediyesi, önceki bayramlarda bardak ve kalemlik içerisine yerleştirilen şekerleri çocuklara ulaştırırken, bu Ramazan Bayramı’nda ise su mataralarını seçti. Toplam 60 bin adet su matarasının içerisine yerleştirilen şekerlerin 13 ilçede dağıtımı başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri 4 merkez ilçede dağıtım yaparken, diğer 9 ilçede ise Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler dağıtımları gerçekleştirdi. Araçlarla çocuk şarkıları eşliğinde sokaklara giren ekipler, rengarenk mataraları çocuklara hediye etti. Bayram hediyesi olan su mataralarını çocuklar daha sonra okula giderken de kullanabilecek.

“Bu yıl hatıra kalsın diye su mataralarının içerisine şekerlerimizi doldurduk”

Büyükşehir Belediyesi Aşhane Sorumlusu Bilge Küçükkubaş, bu bayram da çocuklara şekerlerinin Büyükşehir tarafından verildiğini vurgulayarak, “Diğer yıllarda da çocuklarımıza şeker dağıtımını gerçekleştiriyorduk. Bu yıl hatıra kalsın diye su mataralarının içerisine şekerlerimizi doldurduk. Her mahallede, her sokağa ulaşarak şeker çocuklarımıza şekerlerini ulaştıracağız. 60 bin adet mataranın 13 ilçede eş zamanlı olarak dağıtımı başladı. Bir bayram geleneğidir, çocuklar şekeri sever. Daha sonra kullanmaları için de özellikle mataraları seçtik” dedi.

“Suluklu şeker verdiler”

Su mataraları içerisindeki şekerlerini alan çocuklar büyük mutluluk yaşadı. Çocuklardan Deniz Su Taşcan, “Birden oldu, annemler gördü, biz de geldik. Suluklu şeker verdiler. Bayramda elleri öpüyoruz, şeker ve para topluyoruz. Bayramda ben şekeri çok seviyorum. Şimdi getirdikleri için de çok mutlu oldum. Bayramda da bunu hep birlikte yiyeceğiz” derken, Pelin Damla ise “Bizi çok mutlu ettiler. Bugün çok mutlu günümüz. Çok teşekkür ediyoruz. İyi bayramlar. Suluk getirdiler, şeker getirdiler” diye konuştu.

“Sulukla okula su götüreceğim”

Çocuklardan Güney Son, çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Aşağıda oynamak için balkondan bakıyorduk ‘araba var mı’ diye. Birden bu arabayı görüp indik. Çok teşekkür ederiz. Şeker ve suluk getirdiler. Sulukla okula su götüreceğim” dedi. Ayaz Ekşi de bayramları çok sevdiğini belirterek, “Şeker yiyoruz, evler temizleniyor, misafirler geliyor. Bayram bana gurur hissettiriyor” ifadelerine yer verdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER