Mahalleye Çok Yakıştı! “Esenli Meydanı Hizmete Açıldı”

Akdeniz Belediyesi’nin, Esenli Mahallesi’ne kazandırdığı ve vatandaşların düğün, nişan, sünnet, taziye, festival ve asker uğurlaması gibi etkinliklerini düzenleyebilecekleri, içinde

Mahalleye Çok Yakıştı! “Esenli Meydanı Hizmete Açıldı”

Mahalleye Çok Yakıştı! Esenli Meydanı Hizmete Açıldı”

Akdeniz Belediyesi’nin, Esenli Mahallesi’ne kazandırdığı ve vatandaşların düğün, nişan, sünnet, taziye, festival ve asker uğurlaması gibi etkinliklerini düzenleyebilecekleri, içinde oyun ve spor gruplarının da bulunduğu “Esenli Meydanının” açılışı, yüzlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle gerçekleşti.

Esenli Meydanı açılış törenine, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Başkan yardımcıları ile birim müdürleri, Meclis üyeleri, Esenli Muhtarı Feyyaz Görgülü’nün yanı sıra, Esenli ve civar mahallelerden yüzlerce vatandaş ve muhtarlar katıldı.

“Kırsal mahallelerimizin kaderini değiştirdik”

Halkın yoğun ilgisi ve sevgi gösterisi ile karşılanan Başkan Gültak ve beraberindeki protokol üyeleri, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla törene katılan kadınlara gül takdim etti. Kuran Tilaveti ve okunan duaların ardından konuşan Başkan Gültak, köyden mahalleye dönüşen bölgelerin geçmişte hak ettiği hizmetleri alamadığını belirterek; “Fakat biz göreve geldikten ve halkımızın da bizi desteklemesinden sonra, köyden mahalleye dönüşen kırsal mahallelerimizin kaderi değişmeye başladı” dedi.

“Bizim felsefemizde hizmet vardır”

Alanın eski halinden bahseden Başkan Gültak, meydana 150 kamyon dolgu malzemesi, 20 kamyon bypass, 2 tona yakın hasır demir, 300 metreküp hazır beton, 200 bordür taşı, 9 adet kamelya, 2 adet bayrak direği ile oyun grupları yerleştirildiğini ve bölgeye yaklaşık 200 ton asfalt döküldüğünü anlattı. Başkan Mustafa Gültak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mersin ve Akdeniz’i çok önemsediğinin altını çizerek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanlarımız ve Vekillerimizin, İl ve İlçe Başkanımız ve Cumhur İttifakı’nın desteklerini bizler de hizmet, proje ve yatırım olarak sahaya, tüm ilçemize yansıtıyoruz” diye konuştu. Hiç kimseyi ayrıştırmadıklarını, herkese eşit hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Gültak, kalıcı eserlerin de böyle oluştuğunun altını çizdi; “Bizim felsefemizde halka hizmet vardır. Bu meydan Esenli’ye çok yakıştı. Burada düğün, nişan, kına, asker uğurlaması gibi eğlence ve etkinliklerin yapılabilecek” dedi.

Milletvekillerinden teşekkür

Törende söz alan Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ile Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk da konuşmalarında, yerel seçimlerin üzerinden geçen 3 yılda Akdeniz’i değiştirip dönüştüren hizmetleri, hayata kattığı ve vatandaşların gönlüne dokunan projeleri nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler.

Esenli Mahalle Muhtarı Feyyaz Görgülü de mahalle sakinlerinin en büyük hayallerinden birinin hayata geçtiğini söyledi, meydanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi tarafından ilçenin kırsal yerleşim alanlarından biri olan Esenli Mahallesi’ne kazandırılan çok amaçlı meydan, okunan dualar ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle vatandaşların hizmetine açıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER