​​​​​​​Karakız'ın Kısırlaştırma Küpesi Takıldı

Akdeniz Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği'nin ilk misafiri 'Karakız' oldu

​​​​​​​Karakız'ın Kısırlaştırma Küpesi Takıldı

Akdeniz Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği'nin ilk misafiri 'Karakız' oldu

Karakız'ın Kısırlaştırma Küpesi Takıldı

* Akdeniz Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği'nde 'Karakız' adlı sokak köpeğine kliniğin 33-001 numaralı ilk kısırlaştırma küpesi takıldı.

Akdeniz Belediyesi sokak hayvanları için hayvan severler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte proje, hizmet ve kampanyaları hayata katmayı sürdürüyor. Sokak hayvanlarının yaşam hakkına dikkat çekmek ve sahipsiz hayvanların üremesinin önüne geçmek amacı ile Akdeniz Belediyesi ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) önderliğinde Mersin Millet Bahçesi sahil etabında yakın zamanda açılışının yapılacağı 'Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği'nin ilk misafiri geldi.  

"SÜTTEN KESİLENE KADAR BEKLEDİK"

Konuyla ilgili olarak Akdeniz Belediyesi'ne bağlı ekiplerin periyodik olarak çıktığı besleme sırasında hamile bir köpeğe denk geldiklerini ifade eden Veteriner Mahmut Hilmi Karakaya, "Can dostumuzun önce doğumunu sonra sütten kesilmesini bekledik. Sonra buraya kliniğimize getirdik. 33-001 numaralı kliniğimizin ilk küpesini de takmış olduk" dedi.

"ZAMANLA BURAYA ÇOK ALIŞTI"

Yaklaşık yarım saat süren kısırlaştırma operasyonunun ardından köpeğin kliniğin arka kısmında bulunan dinlenme yerine alınacağını söyleyen Veteriner Mahmut Hilmi Karakaya, "Bir süre de dinlendiği yerde misafir edeceğiz. Ardından kendisini iyi gördükten sonra yeniden salacağız. Ancak biz Millet Bahçesi'nden çıkacağını düşünmüyoruz. Zamanla buraya çok alıştı" diye konuştu.

BAŞKAN GÜLTAK'A TEŞEKKÜR

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın sokak hayvanlarına verdiği bu destekten ötürü teşekkürlerini dile getiren Karakaya, "Haftanın 3 günü saat 09:00 ile 12:00 saatleri arasında ücretsiz olarak sadece sokak hayvanları için hizmet vereceğiz. Klinikte sahipli hayvanlara bakılamayacağını hatırlatmak isteriz. Randevu usulü ile 1 veteriner hekimin çalışacağı kliniğimizde, kısırlaştırma ameliyatından sonraki gerekli takip bizler tarafından yapılacak" ifadelerini kullandı. 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER