En Güzel Çiçekler Anneler İçin Büyükşehir’in Stantlarında

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ÇİÇEK PAZARINDA KADIN ÜRETİCİLERİN ÇİÇEKLERİ AÇIYOR

En Güzel Çiçekler Anneler İçin Büyükşehir’in Stantlarında

KADIN ÜRETİCİLERİN BİNBİR RENKTE ÇİÇEĞİ ANNELER GÜNÜ İÇİN STANTLARDA

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde “Anneler Günü” dolayısıyla Palmcity AVM’de ‘Burada Kadın Emeği Var’ sloganıyla çiçek pazarı kuruldu. Evde yetiştiricilik yapan kadın üreticileri vatandaşlarla buluşturan çiçek pazarında kaktüsten sukulente, mevsimlik çiçeklerden teraryumlara kadar binbir renkte çiçek satışa sunuldu. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi öncülüğünde “Anneler Günü” dolayısıyla Palm City AVM’de çiçek pazarı açıldı. Büyükşehir, kadın üreticilerin elinde yetişen binbir renkte çiçeklerle donatılan stantlarda görsel şölen sunuyor. ‘Burada Kadın Emeği Var’ sloganıyla açılan stantlar Anneler Günü’ne kadar açık kalacak.

Stantlar çiçek bahçesine döndü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kadınları her alanda destekleyen, emeklerinin ve üretimlerinin görünür kılınması için destek sağlayan Mersin Büyükşehir, vatandaş sirkülasyonun yoğun olduğu AVM’lerde de kadınlara stant imkanı sunuyor. “Anneler Günü” dolayısıyla Palm City AVM’de kurulan çiçek pazarı, hobi olarak evde yetiştiricilik yapan kadın üreticileri vatandaşlarla buluşturuyor. Kaktüsten sukulente, mevsimlik çiçeklerden saksı ve buketlere, el işi ürünlerden teraryumlara kadar binbir renkteki ürünler anneler, anne adayları ve kendini anne gibi hisseden tüm kadınlar için satışa sunuldu.  Pazar, Anneler Günü de açık olacak.

“Emeklerimizi satışa sunmuş oluyoruz”

Kadın üreticilerden Nazan Ölmez, bir arkadaşından duyarak Büyükşehir Belediyesi’nin stant desteği için başvurduğunu ve kendisine hemen yer verildiğini ifade ederek, “Kaktüs yetiştirmeye hobi amaçlı başlamıştım. Sonrasında Amigurumi’ye başladım, onun da eğitimini aldım. Ufak tefek kendi çevremde satış yapıyordum. 2-3 yıldır uğraşıyorum. 23 Nisan etkinliklerine ilk defa katıldık. Bu da ikinci; Anneler Günü için yapılan etkinlik. Onların katkısıyla daha çok kişiye sesimizi duyurduk. Bize daha çok satış yapma imkanı sundular. Emeklerimizi bu şekilde satışa sunmuş oluyoruz. El emeği ve sevgi ile ürettiğimiz bütün emeklerimize gelip burada bakabilirler” diye konuştu.

“Aşk yaşıyorum çiçeklerimle” 

Bedriye Ceylan, daha önce de Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan etkinliklerinde yer aldığını belirterek, “Hobi olarak başladım ben de. Çok severek yapıyorum. Gerçekten aşk yaşıyorum çiçeklerimle. Kendim üretiyorum evimde. Belediyemize bu güzel etkinlikleri sunduğu için teşekkür ederiz. Biz de burada arkadaş edindik, güzel oldu. Pazar akşamına kadar buradayız. Böyle etkinliklerin olması çok güzel. Bu benim ikinci katılımım. Güzel ve eğlenceli geçiyor” ifadelerine yer verdi.

“İlk kez katılıyorum”

Sevda Öztürk, hobi olarak evde teraryum yaptığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bize vermiş olduğu imkanlara dayanarak ben de başvurumu yaptım. İlk kez katılıyorum. Anneler Günü’ne özel çiçek pazarımız kuruldu. Bu yönde destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Herkesi bekliyoruz. Başta annem ve kayınvalidem olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER