Darüşşafaka’ya 5 Birincilik Ödülü

“Faaliyet Raporu Oscarları”ndan Darüşşafaka’ya 5 Birincilik Ödülü

Darüşşafaka’ya 5 Birincilik Ödülü

“Faaliyet Raporu Oscarları”ndan

Darüşşafaka’ya 5 Birincilik Ödülü

Darüşşafaka Cemiyeti, “Faaliyet Raporlarının Oscarı” olarak bilinen Marcom Awards’ta 2021 Yılı Entegre Raporu ile 5 birincilik (Platinum) ödülüne layık görüldü. Darüşşafaka Cemiyeti, ayrıca Türkiye’den ödül alan tek kurum olarak dikkat çekti.

Darüşşafaka Cemiyeti, her yıl faaliyetlerini ve gelecek stratejilerini bütünsel bir bakış açısıyla, paydaş odaklı sunduğu Entegre Raporu ile; kurumsal sosyal sorumluluk alanında kapak, görsel tasarım, iç tasarım, içerik ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların yıllık faaliyet raporlaması kategorilerde Marcom Awards’tan 5 ayrı birincilik (Platinum) ödülüne layık görüldü. Dünyanın en çok başvurulan “marka ve itibar” yarışması olan Marcom Awards’ta, başlangıcından bu yana 300.000’den fazla aday değerlendirildi.

Darüşşafaka Cemiyeti; 1994’ten beri pazarlama, iş dünyası ve yönetim alanında değerli ödüllerin verilmesine imza atan Marcom Awards jürisinden 90-100 puan arası skor elde ederek, son entegre raporuyla uluslararası bir başarıya daha imza attı. Cemiyet, 2020 yılında yayımladığı ilk Entegre Raporuyla da Marcom Awards’ta üç ödül almıştı.

Faaliyetleri bittikten sonra raporlamak yerine, yıl içinde ekipleriyle çalışarak her açıdan paydaşlarına yarattığı değeri özetleyen Darüşşafaka; 159 yıldır genetiğinde bulunan şeffaflık, iyi yönetişim ilkeleri ile Entegre Raporunu hazırlıyor.  

Ülkemizin toplumsal kalkınması ve öğrencilerin daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için yapılan bağışları “şeffaflık”, “hesap verebilirlik” ve “sürdürülebilirlik” ilkeleri doğrultusunda en doğru şekilde kullanan Darüşşafaka Cemiyeti, 9,74 kurumsal derecelendirme notuyla Türkiye’deki en yüksek nota sahip sivil toplum kuruluşudur.  

Darüşşafaka Hakkında

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 2018 yılında notunu 9,50'ye, 2019’da 9.54’e, 2020’de 9,66’ya, 2021 yılında ise 9,74’e yükseltmiştir.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER