“Dallar Budanıyor, Yuvalar Isınıyor”

Dalları buduyorlar, yuvaları ısıtıyorlar. Mersin Erdemli’de budanan dallar geri dönüşüm projesi sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

“Dallar Budanıyor, Yuvalar Isınıyor”

“Dallar Budanıyor, Yuvalar Isınıyor”

Dalları buduyorlar, yuvaları ısıtıyorlar. Mersin Erdemli’de budanan dallar geri dönüşüm projesi sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Mersin Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında yuvaları ısıtmak için kolları sıvadı. Mavi ile yeşilin buluştuğu kent Erdemli’de budanan dallarla yuvaları ısıtmak için, “Dallar Budanıyor, Yuvalar Isınıyor” projesini hayata geçirdiler.

Ağaçların gelişim süreci için önemli bir etken olan budama işlemlerinin ardından odunlar bir bir ayrılıyor. Budanan ağaç parçaları, Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çiçek Serasında küçük parçalara ayrılıyor. Sobalara uygun hale getirilen odun parçaları, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılıyor.

Doğal yaşamı bozmadan yapılan proje sayesinde, israfın önüne geçilirken kış aylarında yuvaları ısıtıyor, yüzleri güldürüyorlar.

Üreten, ürettiğine artı değer katan bir anlayışla hareket ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Dallar Budanıyor, Yuvalar Isınıyor şiarıyla hareket ettik. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün budadığı dalların tamamını odun haline getiriyoruz. Kış aylarında soğuktan muzdarip olan vatandaşlarımızın evlerine kadar götürüp, onların kış aylarında kışı rahat geçirmelerini, huzurlu geçirmelerini, yuvasının daha sıcak geçmesini en güzel şekilde sağlıyoruz. Çünkü biz de israf etmeden, israfa yönelmeden, doğadaki tüm materyalleri en güzel şekilde değerlendirip, bunu mutlaka verime dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Projeden faydalanan yaşlı Meryem teyzenin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. Soba üzerinde, odun ateşinde demlediği çayı ekiplere ikram eden Meryem Keş, “Allah razı olsun belediyemizden, odunumuzu getirdi. Kışlık yakıyoruz, ısınıyoruz, yemeğimizi, çayımızı pişiriyoruz. Teşekkür ettik başkanımıza” diye konuştu.

“Çevre Gönüllülerinden Destek”

Budanan dalların, ailelerin yuvalarını ısıtmasına çevreci vatandaşlardan ise tam destek geliyor. Yürütülen projeden memnuniyetini ifade eden Kübra Peker ise “Erdemli Belediyesi ekiplerini bu çevreci çalışmalarından dolayı tebrik ederim, budanan ve zarar gören ağaçların, ihtiyacı olan ailelere yakacak olarak dağıtılması çok güzel bir proje, çevreci bir birey olarak destekliyorum” diye konuştu.

Memnuniyetini ifade eden Aliye Ayhan Görgen ise “Erdemli Belediyesi ekiplerini bu çevreci çalışmalarından dolayı takdir ediyoruz. Çevre bilincine sahip bir belediye anlayışıyla çalıştıkları için mutluyuz” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER