Büyükşehir’den 8 Mart İçin Dolu Dolu Etkinlik

Büyükşehir Belediyesi, “Eşitlikte Birlik, Herkese Eşitlik” sloganıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için dolu dolu bir program hazırladı.

Büyükşehir’den 8 Mart İçin Dolu Dolu Etkinlik

Büyükşehir’den 8 Mart İçin Dolu Dolu Etkinlik

ŞEVVAL SAM ŞARKILARINI KADINLARLA BİRLİKTE SÖYLEYECEK

BÜYÜKŞEHİR, “EŞİTLİKTE BİRLİK, HERKESE EŞİTLİK” DİYEREK KADINLARI ETKİNLİKLERE DAVET EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi, “Eşitlikte Birlik, Herkese Eşitlik” sloganıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için dolu dolu bir program hazırladı. Kadınlar, yürüyüşten kadın üretici stantlarına, “Eşitlikten Vazgeçmiyoruz” panelinden spor etkinliklerine kadar 5-8 Mart arası devam edecek birçok etkinlikte bir araya gelecek. 8 Mart’taki yürüyüşün ardından sevilen sanatçı Şevval Sam, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda şarkılarını kadınlar için seslendirecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayatın her alanında emekleriyle var olan kadınların gününü bir dizi etkinlikle kutlayacak. Büyükşehir, “Eşitlikte Birlik, Herkese Eşitlik” sloganıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dolu dolu bir program hazırladı. Kadınlar, yürüyüşten kadın üretici stantlarına, “Eşitlikten Vazgeçmiyoruz” panelinden spor etkinliklerine, sahne gösterilerinden resim sergilerine kadar birçok etkinlikte bir araya gelecek.

Sevilen sanatçı Şevval Sam, yürüyüşün ardından 8 Mart günü Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sahne alacak. Büyükşehir Belediyesi’nin instagram hesaplarından “sesime ses ver” diyerek kadınları davet eden Şevval Sam, şarkılarını onlar için seslendirecek.

Kadınlar tek yürek olacak

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri, Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Kültür ve Sosyal İşler Dairelerinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlikler, 5 Mart’ta “Eşitlikten Vazgeçmiyoruz” paneli ile başlayacak. Kongre ve Sergi Sarayı’nda 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan panelin açılış konuşmasını Mersin Baro Başkanı Avukat Gazi Özdemir yapacak. Avukat Arzu Günay’ın moderatörlüğünde devam edecek panelde “Mersin’in Kadın Fotoğrafçılarının Gözünden Kadınlar” fotoğraf slayt gösterimi yapılacak.

Stantlar kurulacak, spor aktiviteleri yapılacak

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi öncülüğünde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda 8 Mart’a özel olarak kurulan üretici kadın stantlarında el emeği göz nuru ürünler satışa sunulacak. 4 gün boyunca açık kalacak stantlarda kadınlar hem sosyalleşecek hem de kazanç elde edecek. Palm City AVM ve Sayapark’ta da stantlar açılacak, kadın üreticiler Mersinlilerle buluşacak.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde ise 5-6-7 Mart tarihlerinde, 13.00-19.00 saatleri arasında basketbol, futbol, badminton, dart, masa tenisi ve voleybol branşlarında Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda etkinlikler düzenlenecek. Zumba ve dans sahne gösterileriyle vatandaşlar keyifli dakikalar geçirecek.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi ile MESKİ’nin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda açacağı stantlarda Büyükşehir’in hizmetleri ve su tasarrufu konularında bilgilendirmeler yapılacak, hediyeler dağıtılacak.  

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampı’nda da 5-8 Mart arası “Sanat Kampı” düzenlenecek. Etkinlikle, yurt içi ve yurt dışındaki kadın sanatçıların plastik sanat alanında konumu, sanatsal durumu ve etkinliğinin geliştirilmesi için gerekli iletişim ve dayanışmanın sağlanması, çocukların ve gençlerin sanata ilgi ve eğilimlerinin artırılması amaçlanıyor.

Sanatçı Şevval Sam şarkılarını kadınlar için söyleyecek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde saat 13.00’de kadınlar Marina’dan Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar devam edecek yürüyüşte tek yürek olacak. Davullar ve ritim eşliğinde devam edecek yürüyüşe herkes katılım sağlayabilecek. Yürüyüş bitiminde Mersinlileri sevilen sanatçı Şevval Sam karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin instagram hesaplarından “sesime ses ver” diyerek kadınları davet eden Şevval Sam, saat 15.00’te sahne alacak.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER