Ayağı ve Kulağı Kopan Kedi, Hayata Tutundu

Arabanın çarptığı kedi kutu içerisinde Erdemli Belediyesi’ne bırakıldı, 3 aylık mücadelenin ardından ön ayağı ve kulağı kopan yavru kedi hayata tutundu.

Ayağı ve Kulağı Kopan Kedi, Hayata Tutundu

“Ayağı ve Kulağı Kopan Kedi, Erdemli Belediyesi’nin Duyarlılığıyla Hayata Tutundu”

Arabanın çarptığı kedi kutu içerisinde Erdemli Belediyesi’ne bırakıldı, 3 aylık mücadelenin ardından ön ayağı ve kulağı kopan yavru kedi hayata tutundu.

Canlının olduğu her yerde olma gayretinde olan Erdemli Belediyesi ekipleri, bu defa minik bir kedi yavrusuna umut oldu. Yaklaşık 3 ay öncesinde belediyeye bırakılan ve bir kutunun içerisinde başlayan yaşam mücadelesi, Erdemli Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmasıyla başarıyla neticelendi.

Canlının olduğu her yerde bulunmanın, onlara umut olmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Altunçiçek, yavru kedinin hayata tutunması için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatıyla ekiplerin seferber olduğunu ifade etti. Altunçiçek , “Amazon, minik bir kedinin hikayesi. Muhtemelen bir araç çarptı, belediyemizin giriş kapısındaki danışmaya vatandaşlar tarafından bırakılan kedimizi, danışmadaki görevlilerimiz görür görmez, refleks halinde acilen veteriner hekime götürüldü. Veteriner hekim de gerekli cerrahi ve tıbbi müdahaleleri yaptıktan sonra minik yavru sağlığına kavuştu ve akabinde gönüllü bir vatandaşımız bu kediyi sahiplendi. Kedi, şu anda yaşadığı evde mutlu bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Erdemli Belediyesi ile birlikte bir canlının hayata tutunmasına vesile oldukları için mutlu olduğunu ifade eden Veteriner Nuri Cırık, “Kedimiz Amazon’u, Erdemli Belediye personellerimiz acil olarak getirdiler. Kedimizin sol ayağı omuzundan kopmuştu. Sol kulak kopmuş, sağ ayağında da omuz kemiğinde bir tane kırık, dirseğinde kırık ve çıkık, bol miktarda deri kaybı vardı. Çok kötü haldeydi, ilk başta uyutmayı da düşündük fakat hayati organlarında bir şey olmadığı için tedavisine karar verdik. Gayet mutlu, sonunda da sahiplendirdik. Çok mutlu olduk, Erdemli Belediyemize hayvansever duygularından dolayı çok teşekkür ediyoruz, biz de onların her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

Minik kedinin adını Belediye çalışanları ve Veteriner Klinik personeli birlikte koyarken verilen isim ise yapılan mücadeleyi özetliyordu. Yapılan çalışmadan dolayı mutluluğunu ifade eden klinik çalışanı Mensume Cırık, “Bu minik arkadaşımız bize geldiğinde çok yaralıydı, biz çok üzüldük haline. Daha sonra baktık sevdiğimizde bize tepki gösteriyor. Yemek verdik yemek istedi, savaştı ve Amazon bu savaşı kazandı. Artık yeni evinde, yeni sahibiyle mutlu yaşayacağına inanıyorum. “ diye konuştu.

Öte yandan minik kedi Amazon’u sahiplendiren ekiplerin yorgunluğunu alan ise yüzlerdeki tebessüm.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER