Silifke’de pedallar farkındalık için çevrildi

Bisikletleri ile dünya turu yaparak down sendromlu ve otizmli çocuklarla Silifke’de bir araya gelen Emilie  ve Davy  Sanchis adlı Fransız çift, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Mili Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Meteoroloji Müdürü Hüseyin Geçgel ve özel çocuklar ve aileleri birlikte kent merkezinde düzenlenen bisiklet turuna katıldılar.

Silifke’de pedallar farkındalık için çevrildi

Silifke’de pedallar farkındalık için çevrildi

Bisikletleri ile dünya turu yaparak down sendromlu ve otizmli çocuklarla Silifke’de bir araya gelen Emilie  ve Davy  Sanchis adlı Fransız çift, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Mili Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Meteoroloji Müdürü Hüseyin Geçgel ve özel çocuklar ve aileleri birlikte kent merkezinde düzenlenen bisiklet turuna katıldılar.

Göksu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde Silifke Belediyesi ve Özel Çocuklar Etkileşim Derneği (SÖÇED) tarafından Down Sendromlu ve Otizmli Çocukların topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen bisiklet turu öncesi konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “İlçemizde yaşayan Down Sendromlu ve Otizmli Çocuklarımızın topluma kazandırılması amacıyla belediye olarak Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği (SÖÇED)  ile birlikte bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliği düzenlememizin asıl amacı özel çocuklarımızın topluma kazandırılması, toplum bilinci oluşturularak, sosyalleşmelerinin desteklenmesini sağlamaktır. Bu etkinliğimize Emilie ve Davy Sanchis  çifti de Fransa’dan gelerek bisikletleri ile katılım sağlamıştır. Belediye olarak, bu konuda yaptığımız çalışmalar sonunda kentimizde yaşayan bu çocuklarımızın eğitimine katkı sunmak amacı ile Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezimizimizi  hizmete açtık. Çocuklarımız burada eğitimlerini sürdürürken, hayata tutunmayı da öğreniyorlar. İlçemizde yaşayan  her birey bizler için çok önemlidir. Bisikletleri ile dünya turu yaparak down sendromlu çocuklarla bir araya gelen Fransız çiftimizi ilçemiz Silifke’de misafir etmekten son derece mutlu ve memnunuz. Down Sendromlu ve Otizmli Çocuklarımız yararına düzenlediğimiz bisiklet turuna katılan özel çocuklarımızın ailelerine, dernek yöneticilerimize, misafirlerimize ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diyerek kent merkezinde düzenledikleri bisiklet turunu başlattı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında bisikletleri ile dünya turu yapmak üzere Fransa’dan yola çıkan  Emilie ve Davy  Sanchis çifti ise konuşmasında, “Türkiye’de değişik il ve ilçelere giderek bu tür etkinliklere katılıyoruz. Bugünde Akdeniz bölgesindeyiz. Silifke güzel bir şehir. İnsanları da çok sevecen ve sıcak kanlı. Down Sendromlu ve Otizmli Çocukların topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen bisiklet turuna katılacağız. Burada olmaktan ve bu özel çocuklarımıza destek olmaktan dolayı çok mutluyuz” diyerek birlikte bisiklet süreceği çocuklar ve ailelerine bisikletlerinin özelliklerini ve dünya turundaki deneyimlerini anlattılar.

Kent merkezinde düzenlenen bisiklet turunun ardından Silifke Belediyesi Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezine de geçen Fransız çift ve beraberindekiler burada da otizmli çocuklar tarafından resim atölyesi, spor ve sanat salonunda katıldıkları etkinlikleri izlediler. Otizmli ve Down sendromlu çocuklar Fransız Emilie ve Davy  Sanchis çifti ve misafirlerle birlikte “Silifke’nin Yoğurdu” türküsüne oynayarak eşlik ettiler.

Bu etkinliğin düzenlenmesinde kendilerine her zaman destek veren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’a teşekkür eden Özel Çocuklar Etkileşim Derneği (SÖÇED)  Başkanı Fulya Aslan’da konuşmasında,  “Down Sendromlu ve Otizmli Çocuklarımız yararına bugün bir bisiklet turu düzenledik. Aylar önce bisikletleri ile ülkemize gelen ve değişik il ve ilçelerimizde bu özel çocuklarımıza destek vermek ve farkındalık ortaya koymak için bisikletleri ile bu tür etkinliklere katılan Fransız çitf Emilie ve Davy  Sanchis’e katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz de bugün çocuklarımızla birlikte onlarla buluştuk. Çocuklarımız, aileleri ve diğer misafirlerimizle birlikte düzenlenen bisiklet turuna eşlik ettiler. Etkinliğimize katılan tüm misafirlerimizi Silifke’mizde ve Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezimizde misafir etmekten son derece memnunuz” diyerek otizmli ve down sendromlu çocukların topluma eğitimle kazandırılması ile ilgili olarak yürüttükleri çalışmaları anlattı. 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER