Mersin Valisi Kimlerle Bir Araya Geldi

Vali Su, “Türkiye Sportif Yetenek Taraması” Programı Etkinliğinde Çocuklarla Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Kimlerle Bir Araya Geldi


Vali Su, “Türkiye Sportif Yetenek Taraması” Programı Etkinliğinde Çocuklarla Bir Araya Geldi

“Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” etkinliği Vali Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen program etkinliğinde, yetenek taramasından geçen çocuklarla sohbet eden Vali Ali İhsan Su, uygulama ekibinden de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2021-2022 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 100 bin öğrencinin yetenek tarama programının planlandığını belirten Vali Su, çocukları sporla buluşturmayı ve onları geleceğin sporcuları olarak yetiştirmeyi hedefleyen proje çerçevesinde yetenek taramasında başarılı olan çocukların 12 aylık eğitim programına alınacağını söyledi.

Vali Ali İhsan Su, bu eğitimi alan çocukların gelecekte yurt içi ve yurt dışı spor müsabakalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancını ifade etti.

Programda 1 il koordinatörü, 1 milli eğitim koordinatörü, 2 birim personeli, 2 bilgi işlem personeli, 20 antrenör ve 20 beden eğitimi öğretmeninin uygulama ekibi olarak görev yaptığı belirtildi.

Vali Su’ya ziyaretleri sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir eşlik etti. 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER