Mersin Büyükşehir’in Okçuluk Kursu Kayıtları Sürüyor

​​​​​​​BÜYÜKŞEHİR’DEN 9-13 YAŞ İÇİN ÜCRETSİZ OKÇULUK KURSU

Mersin Büyükşehir’in Okçuluk Kursu Kayıtları Sürüyor

BÜYÜKŞEHİR’İN MİNİK OKÇULARINDAN 10 NUMARA HEDEF

BÜYÜKŞEHİR’İN MİNİK OKÇULARININ HEDEFİ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 9-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik sürdürdüğü ücretsiz okçuluk kursuna kayıtlar devam ediyor. Aralarında Mersin’de dereceler elde etmiş çocukların da yer aldığı Büyükşehir’in 45 okçuluk öğrencisi Türkiye şampiyonluğu hedefliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin okçuluk kursuna katılan 45 öğrenci, şampiyonluk yolunda hedefe ok atıyor. 9-13 yaş arası çocuklara yönelik verilen ücretsiz kursa kayıtlar devam ediyor.

Çocukların gözü hedefte

Büyükşehir Belediyesi’nin Üniversite Caddesi üzerinde verdiği ücretsiz okçuluk kursuna devam eden çocuklar, şampiyonluk bayrağını Türkiye’nin gururu Mete Gazoz’dan devralmak için büyük çaba gösteriyor. Yayını gerip, gözünü hedef tahtasındaki ‘10 numara’ya diken çocuklardan bir kısmı şimdiden Mersin’de önemli dereceler kazandı. Büyükşehir’in okçuluk kursuna katılan Hayrunisa Daşçı, yakın zamanda Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Okçuluk İl Müsabakası’nda Genç Bayanlar Kategorisi’nde birinci olurken, Zeynep Rana Doğan ise dördüncülüğü elde etti.

“Milli Takım’a sporcu hazırlıyoruz”

Okçuluk Antrenörü Alper Coşar, kurs kayıtlarının devam ettiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Temel eğitimde ne kadar fazla öğrenciye ulaşırsak bizim için o kadar iyi oluyor. Yetenek taraması yapmış oluyoruz. Temel eğitim günlerimizi Salı ve Çarşamba olarak sınırlı tutuyoruz. Profesyonel eğitimde ise haftanın her günü gelmeleri yönünde çocuklarımızı yönlendiriyoruz. Ne kadar çok antrenman yapabilirlerse o kadar çok verim alıyoruz ve Milli Takım’a sporcu hazırlıyoruz. 9-13 yaş arasına eğitim veriyoruz. 9 yaşta lisanslandırılıp daha sonra Türkiye şampiyonalarına ve il birinciliklerine giriyorlar. Okçuluk kursumuzda ücretsiz bir şekilde temel eğitim ve profesyonel eğitimlerimize kayıtlar devam etmektedir. Herkesi bekleriz.”

“Mete Gazoz’un bayrağını devralmayı hedefliyorum”

Mersin’de düzenlenen müsabakanın birincisi Hayrunisa Daşçı, “2 yıl önce başladım. İlk olimpik yayla başladım. Sonra turnuvadan 3 gün önce hocalarımla makaralı yaya geçmeye karar verdik” dedi. Yakaladığı başarıdan da söz eden Daşçı, şöyle devam etti:

“Gurur verici oldu. Kendime güvenim arttı. Şu anki hedefim Türkiye şampiyonasında derece almak. Mete Gazoz’un bayrağını devralmayı hedefliyorum. Burası ücretsiz eğitim almamı sağladı. Başka yerlerde aylık 300-400 liraya kurs almam gerekirken, burada ücretsiz bir şekilde alıyorum ve mutluyum. Eğitim çok iyi. Burası olmasaydı belki de uğraşamayacaktım.”

“Hedefim Türkiye’de birinci olmak”

Mersin’de düzenlenen müsabakada 4’ncülüğü elde eden Büyükşehir’in okçuluk kursu öğrencilerinden 9 yaşındaki Zeynep Rana Doğan ise “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde başladım, 4 aydır devam ediyorum. Merakım televizyonda izlediğim okçuluk filmlerinden başladı. Aileme ‘beni de okçuluk kursuna yazdırabilir misiniz’ demiştim ve onlar da Büyükşehir Belediyesi’nin okçuluk kursuna yazdırdılar. Böylece okçuluğa başlamış oldum. Güzel bir ortam. Hedefim de Türkiye’de birinci olmak” ifadelerine yer verdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER