Çocuklar Sahilde Bocce İle Sosyalleşiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde her Pazar günü 11.30-12.30 saatleri arasında çocuklara yönelik ücretsiz “Bocce” aktivitesi düzenleniyor.

Çocuklar Sahilde Bocce İle Sosyalleşiyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLAR İÇİN “BOCCE” AKTİVİTESİ

MERSİN ETKİNLİK VE SANAT MERKEZİ’NDE ÜCRETSİZ BOCCE AKTİVİTESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde her Pazar günü 11.30-12.30 saatleri arasında çocuklara yönelik ücretsiz “Bocce” aktivitesi düzenleniyor. Bocce sayesinde bilişsel zekası gelişen çocuklar, yaşıtlarıyla birlikte eğlenme ve sosyalleşme imkanı da buluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Mersin Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde her Pazar günü ücretsiz “Bocce” aktivitesi düzenleniyor. Adnan Menderes Sahili’nde Polis Evi karşısı Kültür Park içerisindeki merkezde Beden Eğitimi Öğretmeni İmren Uzun’un eşliğinde yapılan Bocce aktivitesi; çocukların hem sosyalleşmesine hem de bilişsel zekalarının gelişimine katkı sağlıyor.

“Uygulamalı olarak gösterdiğimizde ve videoyu izlettiğimizde daha hızlı kavrıyorlar”

Pazar günleri 11.30-12.30 saatleri arasında Mersin Etkinlik ve Sanat Merkezi yanındaki Çocuk Hakları Parkı’nda yapılan aktiviteyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görevli Beden Eğitimi Öğretmeni İmren Uzun, “Gruplar halinde de oynanıyor, tek de oynanıyor. Çocukların psikomotor becerilerini geliştirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak için yaptığımız bir etkinlik türü. İlk başta bu sporun tanıtımını yapıyoruz. Nasıl oynandığı ve nasıl başladığını anlatıyoruz. Topların tanıtımını yapıyoruz. Hedefleri belirliyoruz. Daha sonra oyuna başlıyoruz. Uygulamalı olarak gösterdiğimizde ve videoyu izlettiğimizde daha hızlı kavrıyorlar” dedi.

Çocuklar Bocce deneyimlerini anlattı: “Her yaştan çocuk oynayabilir, bayağı eğlenceli”

Çocuklardan kimi ilk defa Bocce aktivitesine katılırken, kimi ise Bocce alanında daha önceki başarılarından bahsetti. 6 yaşındaki Ela Çiçek, “Çok küçük bir tane top var, onu atıyorsun. Bir yerde duruyor. Sonra böyle büyük toplar var, onu atıyorsun. Büyük topu küçük topa daha yakın atan oyunu kazanıyor. Duymuştum ama oynamamıştım. Çok beğendim, herkese öneriyorum. Hem insanların elini çalıştırıyor hem de eğlendiriyor” diye konuştu.

10 yaşındaki Berken Dalgıç, “Adını ilk defa duyuyorum. İnternetten bakarım artık. Bu alanı da sevdim, hep geliyorum. Daha da gelmeyi düşünüyorum” derken, Büşra Lenger ise “Bu oyunu beğendim. Buraya sık sık gelebilirler. Eğlendim, oynadıkça insanın heyecanını artırıyor. Arkadaşlarım var, onlarla oynayabiliyorum” ifadelerine yer verdi.

8 yaşındaki Diyar Lenger de yaşadığı deneyimi “Çok güzel. Bir tane küçük top var, onu hizalayıp daha yakın atan kazanıyor oyunu” cümleleriyle anlatırken, 10 yaşındaki Ada Çiçek ise “Bence her yaştan çocuk oynayabilir çünkü bayağı eğlenceli yani. Çocuklara uygun bence, güzel” dedi.

9 yaşındaki Ayşe Duru Demir, daha önce oyunu oynadığını belirterek, “Bir kere oynamıştım, orada kazanmıştım. Kazanınca mutlu oluyorum. Park da güzel yani, arada sırada gelinebilir, oyunlar oynanabilir” diye konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER