6 Kategoride 120 Sporcu

Toroslar Belediyesi, 25 günde hazırladığı ve Türkiye’nin en iyisi olmada iddialı Süper Enduro Pisti’nde adrenalin tutkunlarını, Extreme Enduro Motofest Yarışları ile bir araya getirdi.

6 Kategoride 120 Sporcu

TOROSLAR’DA ENDURO MOTOFEST YARIŞLARI NEFES KESTİ

TÜRKİYE’NİN EN İDDİALI ‘SÜPER ENDURO PİSTİ’ TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN

Toroslar Belediyesi, 25 günde hazırladığı ve Türkiye’nin en iyisi olmada iddialı Süper Enduro Pisti’nde adrenalin tutkunlarını, Extreme Enduro Motofest Yarışları ile bir araya getirdi.

Motosikletleriyle akrobatik hareketler yapan sporcular, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Şampiyonlar Şampiyonu lakaplı Milli Sporcu Şakir Şenkalaycı ile Mersinli Türkiye Motodrag Şampiyonu Caner Kıt da yarışlarda Juri üyeliği yaptı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’de Toroslar Belediyesi olarak çok önemli bir yarışa ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi ve yarışlara katılan tüm sporculara teşekkür etti.

“6 Kategoride 120 Sporcu”

Toroslar Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Extreme Enduro Motofest Yarışları”, Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi gördü.

Sivas, Konya, Bursa, Sakarya, Hatay, Adana, İstanbul ve Mersin olmak üzere daha birçok il  ve ilçeden toplam 120 sporcunun katıldığı yarışlar; Prestij (Pro), Usta, Hobi, Veteran, Gençler ve Minikler olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirildi.

Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Mersin Otomobil Sporları Kulübü, Mersin Motosiklet Spor Kulübü, Mersin Enduro Kulübü ile Toroslar Enduro Kulübü işbirliğinde düzenlenen yarışlarda motosiklet tutkunları, 2 gün boyunca hünerlerini sergiledi.

Serbest antrenman ve sıralama turlarıyla başlayan Motofest yarışlarının startını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz verdi.

Başkan Yılmaz: “Hedefimiz, Türkiye ve Avrupa Şampiyonalarına Ev Sahipliği Yapmak”

Sporcularla yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, motosiklet tutkunlarını Toroslar’da Süper Enduro Pisti’nde ağırladıklarını belirterek, Toroslar’ı sporun merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Şampiyonlarımızla bir araya geldik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Sporcularımızın, vatandaşımızın yüzü gülüyor. Bu etkinliğin 3 ayağı var. Birincisi profesyoneller, şampiyonlar var. İkincisi bu işi organize eden bizler varız. Üçüncüsü daha önce ekranlarda izledikleri motor yarışlarını canlı olarak izleme şansı bulan ve bu heyecanı bizlerle yaşayan vatandaşlarımız var. Bu da bizim için çok kıymetli. Biz Toroslar Belediyesi olarak her şeyin en güzelini en iyisini yapma gayretindeyiz. Toroslarımızı, Mersinimizi sporun merkezi haline getiriyoruz. Değişik spor branşlarında etkinlikler düzenliyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde güzel bir şey varsa bunu aramak, bulmak, getirmek bizim görevimiz. Toroslarımızdan dünya şampiyonları çıkmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Milli Sporcu Şakir Şenkalaycı; “Böyle Bir Organizasyonu Tahmin Etmiyordum. Türkiye ve Avrupa Standartlarında Bir Pist Hazırlanmış”

Türkiye şampiyonlar şampiyonu lakaplı Milli Sporcu Şakir Şenkalaycı ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a, motor sporlarına sunduğu destekten dolayı teşekkür ederek; “33 yıldır aktif yarışıyorum. Şampiyonlar şampiyonu unvanı almış tescili bir sporcuyum. Mersin’e ilk defa geldim. Böyle bir organizasyon tahmin etmemiştim. Çok fazlasını yapmışlar. Çok büyük bir emek var. Toroslar Belediyemiz, Türkiye ve Avrupa standartlarında bir pist hazırlamış. Önümüzdeki hafta Avrupa Şampiyonası için yurt dışında ülkemizi temsil edeceğim. Buradaki pisti ve yapılan organizasyonu anlatacağım. Başkanımıza, çocuklarımızın, gençlerimizin önünü açtığı için teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Yılmaz da Bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek olan milli sporcu Şenkalaycı’ya başarılar dileyerek; “Ülkemizin her alanda gelişmesi ve büyümesi için yapılan bu etkinlikler çok önemli. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Sayın Şenkalaycı’ya etkinliğimize sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Mersin’in Gururu Caner Kıt; “Toroslar’da Herşey Dört Dörtlük”

Türkiye Motodrag şampiyonu Mersinli sporcu Caner Kıt da Toroslar’da böyle bir etkinliğe imza atılmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek; “33 yıldır yarışıyorum. 7 yıldır da Türkiye şampiyonuyum. Böyle güzel bir pist Türkiye’de Afyonkarahisar’da ve Toroslarımızda var. Kısa bir sürede hazırlanan böyle kaliteli bir pist ve kross yarışı için Başkanımıza teşekkür ederim. Herşey dört dörtlük, mükemmel bir organizasyon oldu” diye konuştu.

MOSK Başkanı Şahin; “Bu Organizasyon Başkanımızın Destekleriyle Profesyonel Bir Boyut Kazandı”

Mersin Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Sedat Şahin de Otofest yarışlarının ardından yapılan Motofest’in Başkan Yılmaz’ın büyük destekleriyle gerçekleştirildiğini kaydederek; “Başkanımız, sporun ve sporcunun her zaman yanında. Bu organizasyon Başkanımızın destekleriyle profesyonel bir boyut kazandı” dedi.

Sporcular; “Türkiye’nin En İyisini Yapmak Büyük Bir Başarı”

Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcular ise Toroslar’a hayran kaldıklarını ifade ederken, Mersinli yarışçılar da Başkan Yılmaz ile gurur duyduklarını söyleyerek; “Bu organizasyon diğer belediyelere de örnek olur. Mersin’e ilkleri getiren bir belediye başkanısınız. Uluslararası yarışların organizasyonu için destek istiyoruz” dedi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Toroslar Belediyesi Extreme Enduro Motofest Yarışları’nda 120 yarışçı, Süper Enduro Pisti’nde kıyasıya mücadele etti. Yarışları 7’den 70’e vatandaşlar yakından takip etme şansı buldu.

6 kategoride gerçekleşen yarışların ardından dereceye giren sporculara ve organizasyona destek veren kulüplerin temsilcilerine ödüllerini Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, düzenlenen tören ile takdim etti.

“Çocuklarımızın, Gençlerimizin Cesaretli ve Güçlü Olmalarından Mutluyuz”

Yarışlarda en dikkat çeken kategori minikler oldu.  Başkan Yılmaz, yarışların pozitif bir enerji ve adrenalin ile geçtiğini vurgulayarak; “Bugün burada bir tek çocuğumuz ve gencimiz, spora yöneldiyse ve ilgi duyduysa ne mutlu bize ne mutlu sizlere. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ailelerinin destekleriyle bu spora gönül veren çocuklarımız bu zorlu parkurda hünerlerini sergilediler. Hepsine başarılarının devamını diliyorum. Bu gençler, Cumhuriyetimizi yaşatacaklar ve daha da güçlendirecekler” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Başkan Yılmaz, sporcular ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER