Saliha Adıcan AK Parti Mersin Milletvekili A.Adayı

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın/Mersin- Geçmiş dönem seçimlerinde Ak Parti’den Mersin Milletvekili A.Adayı olan ve “güven dolu, icraatçı insan” ünvanlı iş kadını Saliha Adıcan,

Saliha Adıcan AK Parti Mersin Milletvekili A.Adayı

Saliha Adıcan AK Parti Mersin Milletvekili A.Adayı

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın/Mersin- Geçmiş dönem seçimlerinde Ak Parti’den Mersin Milletvekili A.Adayı olan ve “güven dolu, icraatçı insan” ünvanlı iş kadını Saliha Adıcan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de Ak Parti’den Mersin Milletvekili A. Adayı oldu.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve yardıma muhtaç ailelerin her zaman maddi manevi yanlarında bulunan Saliha Adıcan, “Akdeniz gelişirse, Mersin gelişir” diyerek “Yaşanan Mersin’den, yaşanacak Mersin’e!” sloganı ile yola çıktığını söyledi.

SALİHE ADICAN’IN ÖZGEÇMİŞİ


· Orta Doğu Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(ORİAD) Yönetim Kurulu Başkanı
· Girişimci İş Kadınları(GİŞKAD)
· Milli İrade Platformu Üyesi
· Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(MESİAD) Yılın İş Kadını
· Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) İnşaat Grubu Yöneticiliği
· Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Fahri Üyesi ve Onursal Başkanı
· Akdeniz İhracatçı Birlikleri Üyesi
· Mersin Ticaret Borsası Üyesi
· Limakport İskenderun Limanı Yılın Transit Şampiyonu
· AK Parti Mersin Milletvekili A.Adayı


1970 yılında Mardin’de dünyaya geldi.
Evli ve iki çocuk annesi. Çok iyi derecede Kürtçe, orta derecede de İngilizce ve Arapça
bilmektedir. Lise Mezunu.1992 yılından bu yana aktif olarak iş dünyasının içerisinde yer almaktadır. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu aile şirketi olan ADICAN İthalat İhracat aracılığıyla Ortadoğu ülkeleri ile gerçekleştirmiş olduğu yoğun ticari faaliyetler ile gerek ülke gerekse de ilimiz Mersin’in ekonomisine büyük katkılar sağladı.
Yoğun ticari faaliyetlerinin yanı sıra ülke ve il siyasi meselelerine de uzak kalmayan Saliha
Adıcan, 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den Mersin Milletvekili A.Adayı oldu. Aynı zamanda birçok Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve yardıma muhtaç ailelerin her zaman maddi manevi yanlarında bulunan Saliha Adıcan, aynı zamanda Orta Doğu Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.2016 yılında Mersin’de MESİAD tarafından “Yılın Kadın Girişimcisi” seçilen Saliha Adıcan, her şeyi devletten beklemeden bazı hususlarda ellerin taşın altına sokulması gerektiğine inanarak Mersin ilimizin sorunlarının çözüm yolları hakkında,gerekse de ülke sorunlarının çözüm yolları hakkında ki fikir ve projelerini hayata geçirmek amacı ile elini taşın altına koyarak , Akdeniz ilçesinin kozmopolitik yapısından dolayı, “Akdeniz gelişirse, Mersin gelişir” diyerek “Yaşanan Mersin’den , yaşanacak Mersin’e!” sloganı ile yola çıkmıştır. Bu sebeple bölge muhtarlarıyla koordineli bir çalışma yürüterek her yıl birçok öğrenciye burs sağlamış, aynı zamanda da yine birçok okulun, oturulmaz halde bulunan evlerin yapımına ve tadilatına vesile olmuş, yine binlerce vatandaşın yardımına koşarak onların gıda, giyim ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak bölgede adeta gerek kamu kesiminin gerekse de vatandaşların gözünde “güven dolu, icraatçı insan”  olarak yer almıştır.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2023, 15:18

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER