Milletvekili Şimşek “İşimiz Mersin Gücümüz Mersin”

Mersin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Şimşek , TBMM Genel kurulunda görüşülmekte olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına kürsüden söz aldı.

Milletvekili Şimşek “İşimiz Mersin Gücümüz Mersin”

Milletvekili Şimşek “İşimiz Mersin Gücümüz Mersin”

Mersin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Şimşek , TBMM Genel kurulunda görüşülmekte olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına kürsüden söz aldı. Yapımı tamamlanan projeler için teşekkür eden Milletvekili Şimşek, özellikle Mersin’le ilgili projelere ağırlık verilmesini ve başlanmamış olan projelerin biran önce tamamlanması gerektiği önemle vurguladı.


Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “ Mersin'den Gaziantep'e uzanan hızlı tren hattındaki çalışmalar devam etmektedir. 2024 yılında tamamlanması planlanan bu projeyle Adana-Gaziantep arasındaki seyahat süresi altı buçuk saatten iki saat on beş dakikaya düşecektir.
  Mahalle, köy, belde, yayla ayrımı yapmaksızın insanımızın yaşadığı her yere kesintisiz cep telefonu erişimi ve internet hizmeti sunulması mazeretsiz beklentimizdir. Seçim bölgem olan Mersin başta olmak üzere birçok yayla ve köylerimizde internet erişimi ve cep telefonu erişimiyle ilgili şikâyetler almaktayız. Bu yerler tespit edilip ülkemizin her köşesine cep telefonu ve internet hizmeti götürülmelidir.
Denizcilik, uluslararası ticari taşımacılıkta en büyük paya sahip olan sektör olarak, dış ticaretimizin geliştirilmesi, ekonomimizin dışa açılarak dünya ekonomisiyle bütünleşmesi ve diğer ekonomik hedeflerimizin gerçekleştirilmesi açısından son derece önemli fonksiyona sahiptir. Deniz yolu taşımacılığı, birim başına en düşük maliyetle gerçekleştirilen ulaştırma modelidir; kara yolu taşımacılığına göre 6,5 kat, demir yolu taşımacılığına göreyse 3,5 kat daha ucuzdur. Konum olarak ulaşım ağının tam göbeğinde bulunan Mersin Limanı Türkiye ekonomisine ciddi kaktılar sunacaktır.

    Bu sebeple, Mersin Limanı'nın kapasitesi artırılmalı ve konteyner limanıyla ilgili çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır. Bu çerçevede, ülkemizde liman yatırımları bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmeli, fiziksel altyapının geliştirilerek deniz yolu taşıma paylarının artırılması önem arz etmektedir. Transit yük taşımacılığı açısından uygun olan limanların kapasitesi artırılmalıdır. Limanların coğrafi konumu dikkate alınarak etkin bir düzenleme ve denetim sistemi oluşturulmalıdır. Liman hizmet kalemleri tüm limanlarda standart hâle getirilmeli, yeşil liman uygulamaları desteklenmelidir.
Ülkemiz, dünya ve Avrupa yolcu trafiği sıralamasında 2020 yılında 7'nci sırada yer almış olup Avrupa ülkeleri arasında 2'nci sıraya yerleşmiştir. Ülkemiz, Türk sivil havacılığı sayesinde dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerin başında yer almaktadır. Seçim bölgem olan Mersin'in bölgesel ticaretine hareket katacak, yörenin turizmini canlandıracak Çukurova Havalimanı'nın artık milletimizin hizmetine sunulması beklenmektedir.

54 ilden büyük olan, 350 bin nüfuslu Türkiye'nin en büyük müstakil ilçesi olan Tarsus'umuza araç muayene istasyonu artık açılmalıdır. Tarsus'ta şehir içi demir yolu hattı yeraltına alınmalı, yüzde 80'i biten Mersin-Antalya yolu bitirilmelidir.

Çeşmeli-Taşucu yoluna kazma vurulmalıdır. Tarsus-Çamlıyayla yolu, Tarsus Organize Sanayi bağlantı yolu bitirilmelidir. Mersin-Tarsus arası otoban ücretsiz olmalıdır.

   Mersin Şehir Hastanesine mutlaka otoyoldan çıkış verilmelidir. Silifke-Mut-Karaman yolları, Silifke-Gülnar yolları, Erdemli-Ayrancı yolu bitirilmeli, Mersin Kazanlı-Karataş-Yumurtalık üzerinden İskenderun'a mutlak yeni bir yol projesi yapılmalıdır. Bu hem sahildeki trafiği rahatlatacak hem de Türkiye'nin 2 tane büyük limanı arasında, çok da istimlak problemi olmayan bir bölgede yeni bir yol güzergâhı oluşturacaktır.” Şeklinde ifadeler kullandı.







 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER