MHP’den HASENAN Derneğine Ziyaret

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-MHP Milletvekili Adayı Serdar Soydan HASENAN Aşireti Kültür Ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

MHP’den HASENAN Derneğine Ziyaret

MHP’den HASENAN Derneğine Ziyaret

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-MHP Milletvekili Adayı Serdar Soydan HASENAN Aşireti Kültür Ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. 14 Mayıs 2023 seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren MHP Mersin Milletvekili Adayı Serdar Soydan ve beraberinde MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile birlikte yapılan ziyarette;  HASENAN Dernek Başkanı Mehmet Refik Acar, HASENAN Aşireti Federasyon Genel Sekreteri Maşallah Güne, Dernek Onursal Başkanı İsmet Dicle ve HASENAN Aşireti Federasyon Başkanı Şehmus Altundağ, dernek üyeleri ziyaretçileri karşıladılar. Ziyarete ayrıca Sağlık Mahallesi Muhtarı Ayşe Şen, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, MHP Toroslar KAÇEP Başkan Yardımcısı Nilüfer Temiz, Meclis üyeleri katıldılar.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin önemine değinen MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, dernek başkan ve üyelerine teşekkür ederek 14 Mayıs seçimleri için destek istedi. Daha sonra HASENAN Dernek Başkanı Mehmet Refik Acar, böyle bir toplantıda bir araya geldikleri için partililere teşekkür etti, ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. HASENAN Aşireti Federasyon Genel Başkanı Şehmus Altundağ, Türkiye genelinde Federasyona üye 25 dernek olduğunu ve iki milyona yakın aşiret mensuplarının bulunduğunu belirterek Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a dernek açılışına yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.

SOYDAN: TERÖR BİTME NOKTASINA GELDİ, GÜVENLİK SORUN OLMAKTAN ÇIKTI EKONOMİDE ÖZGÜRLEŞTİK, BAĞIMLILIKTAN KURTULDUK

MHP Mersin Milletvekili Adayı Serdar Soydan sohbet konuşmasına ziyareti kabul ettikleri için dernek başkan ve yönetimine teşekkür etti. Yüz yıllık seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağını belirterek, daha güçlü bir Türkiye için çalıştıklarını söyledi. Soydan “ Herkesin farklı siyasi görüşü olabilir. Bugün ülkemizde huzurun, birlikteliğin kardeşliğin içerisinde hep birlikte yaşayabiliyoruz. Terörün bitme noktasına geldiği güvenliğin öncelikli sorun olmaktan çıktığı artık dünyada lider ülke olma pozisyonuna geldiğimiz, ekonomik olarak özgürleştiğimiz, yurt dışına bağımlılıktan kurtulduğumuz daha güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devam etmesi noktasında genel başkanımızın mevcut Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize desteği için Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili adayı olarak buradayım.” dedi. Milletvekili adayı Serdar Soydan, derneklerin toplum için önemini bildiklerini belirterek seçimde desteklerini vermelerini istedi.

BAŞKAN YILMAZ: TÜRKİYE BİRLİK BERABERLİK İSTİYOR

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz konuşmasında HASENAN derneğinin Toroslar’da olmasından dolayı memnun olduklarını belirterek desteklerini vermeye devam edeceklerini söyledi. Anadolu insanın birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinin belirterek, Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin olduğunun altını çizerek, birlikte hareket edilmesini engelleme gayretlerinin olduğunu anlattı. Başkan Yılmaz, artık Türkiye birlik ve beraberlik istiyor diyerek “Türkiye’nin güçlü olması için birlik beraberlik içinde olunması için buradayız.” Sözleriyle 14 Mayıs seçimlerinde desteklerini istedi. 

HASENAN DERNEĞİ HAKKINDA

HASAENAN Aşireti Kültür Ve Dayanışma Başkanı Mehmet Refik Acar, Malatya ilinden olduğunu söyledi. Başkan Acar “Türkiye çapında HASENAN Aşireti büyük bir aşirettir. Takriben 3 milyon nüfusu vardır. Bizim aşiret mensupları Suriye, Irak, Türkiye Azerbaycan Almanya gibi ülkelerde yaşıyorlar. Beş yıl önce Mersin’de kurduğumuz ve üç yıldır faaliyette olan HASENAN Aşireti Kültür Ve Dayanışma Derneğimiz ile kardeşliğimizi pekiştirip hepimizi birbirimize bağlıyoruz, dost ve akrabalar ile dayanışma sağlıyoruz.” dedi. Başkan Acar Mersin için Mersin’in kalkınması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER