Emre Can MHP’den A.Adayı

Emre Can, MHP Mersin Milletvekili Aday Adayı oldu.

Emre Can MHP’den A.Adayı

Emre Can, MHP Mersin Milletvekili Aday Adayı oldu. Mersin Çiftlikköy doğumlu Emre Can MHP il ve ilçe yönetimlerinde bulundu, belediyelerde meclis üyeliği yaptı. Babası Muhammet Can ve kardeşi Hakan Can ile birlikte ailecek MHP ve Ülkü Ocaklarında hizmetlerini sürdüren Emre Can, üniversite mezunu.

MHP Mersin Milletvekili A. Adayı Emre Can, yıllardır gönül verdiği Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde başarısı için çalışacağını söyledi.  

EMRE CAN 'IN ÖZGEÇMİŞİ
Mersin iline bağlı Çiftlikköy'de 20 Kasım 1990 yılında Mersin Kuvayimilliye kahramanlarından (Sahil Müfrezesinden) Çavuş Mehmet (Can)'ın torunu olarak dünyaya geldim. 3 Temmuz 2013 yılında eşim Hande Can ile evlendim. Yakup Efe ve Metehan Can adlarında 2 oğlum vardır. Askerlik hizmetini ise 2018 yılında Manisa Er Eğitim Tugayında tamamladım. MHP Çatısı altında 2009 yılından bu yana çeşitli kademelerde (meclis üyeliği, il yöneticiliği vb) görev alan babam Muhammet Can'ın da onayı ve teşvikiyle 2015 -2020 yılları arasında MHP Yenişehir İlçe Başkanlığında yönetim kurulu üyeliğinde bulunduktan sonra 2020 yılında yapılan kongrenin ardından MHP Mersin İl Yönetimine seçildim.
Kardeşim Hakan Can ise 2018 -2020 yılları arasında Yenişehir Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığında, 2020 den bu güne ise MHP Yenişehir İlçe Başkanlığında Yönetici olarak görev yapmaktadır. 2023 yılı seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere 22 Kasım 2022 tarihinde mevcut İl yönetimi üyeliğinden istifa ettim.
İlk ve ortaokul eğitimini Çiftlikköy İlköğretim Okulunda, lise eğitimini ise Mersin Nihal Erdem Anadolu Meslek Lisesinde tamamlayarak, 2008 yılında mezun oldum. 2008-2010 yılları arasında Mersin Üniversitesi Bilgisayar bölümünü bitirdikten sonra 2010 yılında dil eğitimi için İngiltere/ Londra'da bulunan Language Studies International (LSI)’da 3 ay süreyle İngilizce dil eğitimi aldım. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesine başladım ve 2013 yılında (Yüksek Onur derecesiyle) mezun
oldum. Halen Anadolu Üniversitesinde ikinci üniversite eğitimi kapsamında bankacılık bölümüne devam etmekteyim.
Üniversite eğitimine müteakip halen ikamet ettiğim Mersin'de Can İnşaat firmasını kurarak inşaat ve taahhüt işlerine başladım. Bu güne kadar Yenişehir ilçesinde çeşitli büyüklüklerde toplam 6 adet inşaatı bitirerek hak sahiplerine teslim ettim. 2023 yılında şirketimiz bünyesine emlak, gayrimenkul ve sigortacılık hizmetlerini de dahil ettim. Halen aynı sektörlerde faaliyet göstermeye devam ediyorum.
İyi seviyede İngilizce (okuma ve yazma) bilmekteyim. Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi Sertifika programına katılarak 25 Eylül 2022'de başarıyla tamamladım. Türk Tarihine olan yakın ilgim nedeniyle MHP Yenişehir İlçe başkanlığında birlikte görev yaptığımız Emekli Albay Metin Erendor'un yazdığı (Kırım Türkleri -2020, Ahıska Türkleri - 2020 ve Gagauz Türkleri -2021) kitapların hazırlanması ve Türk milliyetçilerine ulaştırılmasında aktif görev aldım. Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle aile büyüklerimin de etkin şekilde rol aldığı kuvayimilliye hareketini anlatan (Mersin'de Kurtuluş Savaşı Kronolojisi) adlı kitabı hazırlatarak hemşerilerime armağan ettim.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2023, 13:27

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
maaşallah
maaşallah - 1 yıl Önce

Hayırlı olsun

Mustafa Kara
Mustafa Kara - 1 yıl Önce

Hayırlı uğurlu olsun

SIRADAKİ HABER