Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun aday

Bir yılı daha geride bırakacağımız günler sayılı artık. 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler 2023 yılının son aylarında gündem oluşturuyor.

Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun aday

Bir yılı daha geride bırakacağımız günler sayılı artık. 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler 2023 yılının son aylarında gündem oluşturuyor.

Hani derler ya ağzı olan konuşuyor misali… Herkes birilerini bir yerlere aday yapıp duruyor. Yani parti liderlerinin iki dudağının arasında olan gizli isimler bir gün özgürlüğüne kavuşunca aday olarak açıklanacaklar. Hiç kimsenin atıp tutmasına gerek yok…

Cumhur İttifakında Adana, Mersin ve Manisa Büyükşehirlerinin MHP’ye bırakılacağı aylar öncesinden söylendi durdu… Fakat bugünlerde Ak Parti Adana’yı bırakmaya niyetli olmadığı, çokça konuşulur oldu. Demem o ki, önce şehirler Cumhur İttifakınca hangi partide olacağı belirlenecek sonra adaylar tek tek açıklanacak, bu süreçte Aralık ayının sonuna doğru olacaktır.

Bana ilginç gelen şu oldu. Ak Parti’de ve MHP’de adaylık başvuruları sona erdi. Yani şehirler belli olmadan aday adayı isimleri bolca açıklandı. Dahası Mersin yerelinde konuşursak, hangi partide kalacağı henüz netlik kazanmadan Mersin Büyükşehir Belediye’sine ve ilçe belediye başkanlıklarına bir hayli aday adayı başvuruda bulundu. İlgi çeken isimler arasında Ak Parti’li olan ya da Ak Partililerle dirsek temasında gözüken birçok ismin “MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayıyım” şeklinde açıklamalarda bulunmaları oldu. Aynı şekilde bazı ilçe belediye başkanlıkları içinde açıklayanlar oldu.

Öyle bir kanı oluştu ki, Cumhur İttifakı olarak Mersin ili MHP’ye bırakılmış izlemini verdiği için, ortaya çıkan aday adayları MHP’ye başvuruda bulunuyorlar… Bunu da ittifakların getirdiği bir sonuç olarak düşünüyorum…

Bakarsınız ne MHP’li ne AK Parti’li bir aday açıklanmaz aksine, Cumhur İttifakı’nın ortak ruhuna hitap eden bir aday Mersin Büyükşehir belediye Başkan adayı olarak her an açıklanabilir.

Ancak;

Böyle olursa açıklanacak isim partiler üstü olması gerekir ki bu yerel seçimler için iyi olmaz. 31 Mart 2024’e az bir süre kala Mersin’liye ulaşmak hiçte kolay değil. Bir ucu Anamur bir ucu Çamlıyayla uçtan uca kilometrelerce uzak bir şehir Mersin.

Bildik bilindik halkta karşılığı olan Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun MHP kanadından, Ak Partili seçmenlerce de sevilip sayılan saygın bir ismin açıklanması doğru olacaktır.

Haydi hayırlısı…

Sağlıcakla Kalın!

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER