Yılmaz, "Kuvayı Milliye Ruhu Her Zaman Yaşayacak"

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği “KuvayıMilliye Mersin” adlı tiyatro oyunu ile Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü taçlandırdı.

Yılmaz, "Kuvayı Milliye Ruhu Her Zaman Yaşayacak"

TOROSLAR’DA “KUVAYIMİLLİYE MERSİN” TİYATRO OYUNU, 

TARİHTE YOLCULUK YAPTIRDI

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği “KuvayıMilliye Mersin” adlı tiyatro oyunu ile Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü taçlandırdı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Çanakkale Zaferi, milletimizi millet yapan temel değerlerimizin zirveye ulaştığı, birliğin ve azmin zaferidir” dedi.

Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "KuvayıMilliye Mersin" adlı tiyatro oyunu, seyircilerin takdirini topladı.

Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz'un yönettiği tiyatro oyununda oyuncular; “Nefesim memleket kokar, nefes alırım, ciğerlerim memleket dolar” mesajını vererek sahneledikleri oyunda izleyenleri adeta tarihte yolculuk yaptırdı.

Görsel ses ve efektlerle bezenen tiyatro oyununda duygu dolu anlar yaşandı. Çanakkale Zaferi'nin hangi zorluklarla kazanıldığını, Türk milletinin kahramanlığını tiyatro oyunu ile anlatan ekip; yüksek performansıyla büyük alkış aldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda tüm katılımcılara seslenen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk milletinin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

BAŞKAN YILMAZ; “KUVAYIMİLLİYE RUHU HER ZAMAN YAŞAYACAK”

“Çanakkale, bizim gururumuzdur. Tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten, düşmanın bile saygı gösterdiği kahramanlık destanıdır” diyen Başkan Yılmaz; “Çanakkale; her türlük yokluk ve sıkıntıda, üç kıtada savaşmış bir milletin var olma mücadelesidir. Çanakkale, Mustafa Kemal’dir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı’na yarbay olarak başlamış ve kahramanca yaptığı mücadele neticesinde albaylık rütbesini almıştır. 250 kilo mermiyi tek başına sırtında taşıyan ve bu şekilde İngiliz gemisini batıran Seyit Onbaşı’dır Çanakkale. Türkiye Cumhuriyeti’ni hep beraber kurduğumuz ve bugünlere geldiğimiz destandır. Bugün bizler, bağımsız ve hür yaşayabiliyorsak, bu kahramanlarımızın verdiği mücadele sayesindedir. Çok şükür ki milletimiz, her türlü sıkıntıda kahramanlar çıkarıyor. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun. Biliyoruz ki bugün yine aynı durum olsa biz yine aynı şevk ve heyecanla ortaya çıkarız ve vatanımız için elimizden geleni yaparız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” diye konuştu.

Tiyatro oyununun ardından sanatçılara ve oyunculara çiçek takdim edilerek teşekkür edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER