Vali Ali Hamza Pehlivan, Arnica Artland 1. Sanat Çalıştayı Sergisi’ne Katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Arnica Artland 1. Sanat Çalıştayı Sergisi’ne Katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Arnica Artland 1. Sanat Çalıştayı Sergisi’ne Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi ile birlikte Mersin’in Borcak Yaylası’nda geçtiğimiz yıl Türk çağdaş sanatına destek vermek amacıyla 23-30 Ağustos 2022 tarihleri arasında 32 sanatçının katılımıyla düzenlenen Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nda üretilen ve sanatseverlerin beğenisine sunulan 80’i aşkın eserin sergilendiği “Arnica Artland 1. Sanat Çalıştayı Sergisi”ne katıldı.

Sergiyi gezmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, “Sanat, insanların yaşamında da toplumsal yaşamda da çok önemli bir yere sahip. Atatürk'ün ifadesiyle "Sanat, toplumum hayat damarlarından birisidir". Elbette ki toplumları ayakta tutan maddi unsurlar da var. Bununla birlikte insanın zihnine, gönlüne, ruhuna hitap eden sanat faaliyetleri, sanat eserleri de toplumların devamlılığı açısından ziyadesiyle önemli. Kendi medeniyetinden ve filizlendiği topraktan beslenen, milli ve manevi değerlerine atıfta bulunan, gelenekten geleceğe, gelenekten ulusala, gelenekten evrensele doğru yol alan sanat faaliyetleri elbette ki toplum nezdinde daha da kalıcı olur.
Sanat, duyguyu yansıtır. Sanat, düşünceyi yansıtır. Sanat, evrensel nitelik taşıyan hasretleri yansıtır. Sanat zaman zaman sitemleri de yansıtır.
Bütün bunlar, bir bütünlük içerisinde sanatsal faaliyetlerde ve sanat eserlerinde yer bulur, renk bulur, desen bulur ve insanların yaşamları sınırlı olsa da sanat eserleri adeta ölümsüzdür,nesilden nesile taşınır.

Hangi faaliyet alanında bulunuyor olursak olalım, hangi işi yapıyor olursak olalım bir şekilde sanatla, sporla ilgilenmek, insanı sosyalleştiren, dinginleştiren, geliştiren alanlara yönelmek önemlidir ve imkanları olanların bu yöndeki çalışmaları teşvik etmesi de gerçekten takdire değerdir.



Mersin ilimiz cennet misali güzel Türkiye'mizin en güzel illerinden birisi. İlimize birçok şey yakışıyor. Birçok sektörü de içinde barındırıyor. Tarım, sanayi, turizm yakışıyor. Bununla birlikte ilimize sanat da sanatsal faaliyetler de yakışıyor.

Bu etkinliği tertipleyen Senur A.Ş. ailesine, Arnica ailesine, başta Senur Hanım olmak üzere kendisine, kardeşine, eşine ve
katkısı emeği olan herkesi kutluyorum.
Katkı sunan bütün sanatçılarımızı da hem tebrik ediyorum hem de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

 


Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer ve Arnica Artland Sanat Çalıştayı Direktörü Denizhan Özer de duygu ve düşüncelerini dile getirdiği bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ve beraberindekiler ile birlikte, sergiyi gezerek sergilenen eserler hakkında Arnica Artland Sanat Çalıştayı Direktörü Denizhan Özer’den bilgiler aldı. Sergiyi gezdikten sonra anı defterini imzalayan Vali Pehlivan, sanatseverlerle bir süre sohbet etti.

Mersin Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen sergiye; Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, AK Parti İl Başkanı Adem Eldemir, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer eşi Yavuz Biçer, Sanat Çalıştayı Direktörü Denizhan Özer, Mersin Tarsus OSB’de faaliyetine devam eden Arnica Fabrikası Genel Müdürü Efkan Baran, kurum müdürleri, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren sanayici iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER