Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirleriyle Anıldı

İstikbal Özel Haber/ Tarsus doğumlu ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan, 38. Ölüm yıl dönümünde anıldı.

Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirleriyle Anıldı

Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirleriyle Anıldı

İstikbal Özel Haber/ Tarsus doğumlu ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan, 38. Ölüm yıl dönümünde anıldı. Mersin Yazarlar Derneği ile Akdeniz Belediyesi’nin işbirliğinde organize edilen anma etkinliği Akdeniz Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapıldı. Şiir ve edebiyat dostları Ümit Yaşar Oğuzcan Anma etkinliğinde buluştu. Mersin merkezden ve Mersin’in ilçelerinden gelen şairler, şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerini seslendirdi.

Etkinliğe; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yoğun programından dolayı katılamazken yerine Akdeniz belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Aydın Egin katıldı. Ayrıca; MHP Mersin İl Başkan Vekili Cihan Azgın, PTT Mersin İl Müdürü Kağan Uysal, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Oğuzhan Yıldız, Türkiye Artvinliler Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Şerafettin Bilgili, Ressam Nazan Kundak, Ressam Nejla Çağlar, MEYAD Kurucu Başkanı Mehmet Reşat Ata ve Onur Konuğumuz Şairin akrabası Mehmet Sadık Oğuzcan ve basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin sunumunu yazar Habibe Tuna yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın yaptı. Aydın 7 yıldır Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anma etkinliği düzenlediklerini ve bu kez yine Akdeniz belediyesinin salonunda anmaya devam ettiklerini söyledi. Aydın, “ Bugün Mersin’de bir şehidimiz var. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Bu nedenle anma programımızda şairimizin bestelenmiş şiirleri seslendirilmeyecek ve sadece şairlerimiz şiirlerini okuyacak. Evet… Yedi yıl önce, Mersin Yazarlar Derneği olarak karar aldık. Mersinli ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anmak için. Önce Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nin salonun da bu anmayı başlattık, salonumuz doldu taştı.

Şair mısralarında demişti “Beni Unutma” diye… Gerçekten Mersinliler Ümit Yaşar Oğuzcan’ı unutmamış. Öyle sanıyorum ki unutmayacakta.

Ve yine şairimizin sevenleri doldurdu salonumuzu… Akdeniz Belediye Başkanımız bizlere “istediğiniz salon olsun” demişti. Ve kapılarını açmıştı ve salonumuzu edebiyata açtık. Başkan Vekilimiz Aydın Egin nezdinde kendilerine teşekkür ediyorum.

Biz Şairler ve Yazarlar olarak Mersin Yazarlar Derneği olarak Şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan’ı unutmadık. Unutmayacağız. Allah’ın izniyle, bu anmaları gelenek haline getireceğiz ve her yıl Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anacağız.

Yine anacağız,

Yine anacağız!

Tabi ki burada bizlere ev sahipliği yapan Akdeniz belediye Başkanımız Sayın Muhammet Mustafa Gültak Bey’e bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.

Ayrıca uzaktan yakından gelen şair dostlarıma çok teşekkür ediyorum.

Şairimizin “Dost Bildiklerim” adlı şirini sizlere okuyarak konuşmamı sonlandırıyorum.”Dedi.

Akdeniz Belediye Başkan Vekili Aydın Egin ise kültüre, sanata ve spora desteklerinin süreceğini belirterek, ilimizin ünlü şairlerinden Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anmanın önemine değindi. Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın’a da güzel bir anma etkinliğine belediyeyi de kattığı için teşekkür etti. Şairlere ve sanatçılara başarılar diledi.

Daha sonra Ümit Yaşar Oğuzcan'ın akrabası Mehmet Sadık Oğuzcan’da şair hakkında bilgiler verdi. Şairin bir şiirini okudu.

Konuşmalardan sonra Şairler; Remziye Çelik, Şah İsmail Ateş, Hülya Çapar,  Fatma Özger Bilgiç, Müjdat Er, Nejmiye Duru, Fatma Öztutan, Şerife Eser, Faruk Gökbulut  şairin şiirlerini okudular.

Programda şairlere ve sanatçılara Akdeniz Belediye Başkan Vekili Aydın Egin ve Dernek Başkanı Rüştü Aydın ile birlikte diğer katılan protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Günün anısına çekilen fotoğraflar ile etkinlik sona erdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER