Ödülün Kitap Olduğu Yarışma Sonuçlandı

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın- MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği’nin organize ettiği bir yarışma daha sonuçlandı.

Ödülün Kitap Olduğu Yarışma Sonuçlandı

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın- MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği’nin organize ettiği bir yarışma daha sonuçlandı. “Bahar’da Çevremiz ve Doğa” konulu şiir yarışmasına yirmi iki şiir katıldı. Mersin’in adının, Mersin’in tanıtımın edebiyat çalışmalarında yer bulması için şiir yarışması düzenlediklerini belirten MEYAD Başkanı Rüştü Aydın, katılımın az olmasının hiçbir öneminin olmadığını, yapılan duyurular ile Mersin’de edebiyat çalışmalarının yoğunluğunu duyurmuş olduklarının altını çizdi.

Birçok ilden ve Mersin’in merkez ve ilçelerinden katılan şiirlerin değerlendirmesi sonucu dereceye giren şiirler belli oldu. Juri Üyeleri: Rüştü Aydın, Şah İsmail Ateş, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Nejmiye Duru ve Çınar Karataş’ın değerlendirmesi sonucunda; “Açılış Şebnemle Gül Bizim Elde” şiiriyle Mut İlçesinden Osman Gündoğdu birinci oldu. “Baharı Yaşarım” şiiriyle Mehmet Akpınar ikinci oldu. “Doğanın Tavrına Uydur Sen Seni” şiiriyle Bursa ilinden Günver Korkmaz üçüncü oldu. Fatma Özger Bilgiç, Zeki Çelik, Şerife Eser, Gülsüm Canatan, Abdullah Coşkun ve İmam Özel gönderdikleri şiirlerle ilk dokuzun içinde yer aldılar.

Ayrıca Juri Özel Ödülünü “Şu Dünyanın Cilvesine Bak Hele” şiiriyle Kenan Şahbaz alırken, Juri Teşvik ödülünü ise “Bahar Mevsimi” şiiriyle Nejla Çağlar aldı.

ÖDÜLLER KİTAP ve PİKNİK

Birinciye 100 kitap, ikinciye 50 kitap, üçüncüye 25 kitap ödül verilecek. 21 Mayıs Pazar günü Toroslar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapılacak piknik ve ödül töreninde verileceği bildirildi.

Juri üyeleri değerlendirme sonrasında  toplu fotoğraf karesi verdiler...

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
Günver Korkmaz
Günver Korkmaz - 12 ay Önce

Çok teşekkür ederim Değerli Başkanım Rüştü Aydın hocama kıymetli jüri üyelerine nice yarışmalara saygımla…

SIRADAKİ HABER