MEYAD’dan hem ziyaret hem sanat

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin Yazarlar Derneği Üyeleri Ressam Nazan Kundak Sanat Evi’nde bir araya geldiler.

MEYAD’dan hem ziyaret hem sanat

Mersinli Ulusal Ressam Nazan Kundak, Eşi Şeref Kundak ve kızı Canan Çekiç Kundak tarafından karşılanan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve yazarlar ziyarette hem sohbet ettiler hem şiir okudular.

Hep birlikte ikramının yenilmesinden ve duanın yapılmasından sonra, Şair Remziye Çelik, Ressam Nazan Kundak için yazdığı “Nazendeyim” adlı şiirini okudu. Sonrasında davete katılan şairler, birer ikişer şiirlerini okudular. Şiirlere kanun ile eşlik eden ise öğrenci Rima’da etkinliğe renk kattı.

Verilen bir arada ise sohbet ortamında Ressam ve Moda Sanatçısı Nazan Kundak, yaptığı çalışmalar hakkında yazarları bilgilendirdi. Kendi tasarımı olan 350 yıllık el emeği göz nuru tarihi kıyafetleri ile unutulmaz defile yaşatan Kundak, defile elbiselerini giyerek küçük bir sunum da gerçekleştirdi.

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, sanatın içinde olan herkese yakın olmaya devam edeceklerini söyledi. Aydın, “ Kültür ve Sanat ile uğraşan herkesle tanışmayı ve tanıtımını yapmayı hedefledik. Bu amaçla Ressam Nazan Kundak Hanımefendinin sanat evinde bir arada olduk. Mersin’e ve Yörük kültürüne verdiği önemi biliyoruz. Yapılan tabloların değerinin Mersinlilerce bilinmesini de istiyoruz. Kendilerine sanat çalışmalarında başarılar diliyorum.”Dedi.

Çay ikramı ve sohbetin ardından ziyaret sona erdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET SAYDAM
AHMET SAYDAM - 1 yıl Önce

HER ZAMAN SAN'ATIN VE SAN'ATCININ YANINDA OLUP, HAKİKİ BİR SİLİFKE AŞIĞI AYNI ZAMANDA KENDİSİDE BİR SAN'ATCI OLAN NAZAN HOCAMI TEBRİK EDER, ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM.
SİYASİ YETKİLİLERİN DE DESTEKLİYECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM..

SIRADAKİ HABER