Mersinli seyirci ‘9 Canlı’ oyununu izledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu ağırladı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersinli sanatseverlerle buluşan Kırşehir Şehir Tiyatrosu’nun “9 Canlı” oyunu, izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Mersinli seyirci ‘9 Canlı’ oyununu izledi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KIRŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU’NU AĞIRLADI

KIRŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU ‘9 CANLI’ OYUNUNU MERSİN’DE OYNADI

9 CANLI OYUNU MERSİN’DE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu ağırladı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersinli sanatseverlerle buluşan Kırşehir Şehir Tiyatrosu’nun “9 Canlı” oyunu, izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önceki sene Kırşehir izleyicisiyle buluşan “Halktan Biri” oyununun ardından bu defa Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “9 Canlı” oyunu Mersinli tiyatroseverlerle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda oynanan oyun, Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Mersinli seyirci ‘9 Canlı’ oyununu izledi

27 Mart 2021’de Kırşehir izleyicisiyle buluşan Mersin Şehir Tiyatrosu, bu defa Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu Mersin’de ağırladı. Tayfun Türkili’nin yazdığı 2 perdelik komedi oyunu 9 Canlı, Mersinli sanatseverler tarafından yoğun alkış aldı. Orta yaş sendromuna girmiş bir adamın genç bir sevgili bulması ve eski eşinden kurtulma mücadelesinin mizahi bir dille anlatıldığı oyunun sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Kırşehir Şehir Tiyatrosu ekibine günün anısına çiçek ve hediye takdiminde bulunurken, Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yavuz Tekin de Özdülger’e plaket sundu.

“Çok mutlu ve gururluyuz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Kırşehir’den gelen konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Mersin Şehir Tiyatrosu yapmış olduğu temsillerle ve gösterdiği başarıyla hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Aynı zamanda böyle güzel oyunları ve güzel tiyatro topluluklarını davet ediyor olmaktan, onlarla bir arada hem sanatsal diyaloglar kurup hem de tanışıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sanatsal yaklaşımının da ne kadar geniş kapsamlı olduğunun bir göstergesi. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Özdülger, Mersin seyircisinin tiyatroya olan ilgisini de değerlendirerek, “Seyircimizin ilgisi ve desteği çok kıymetli. Her geçen gün de bu artışı gözlemliyoruz. Çok mutlu oluyoruz. Aynı şekilde seyircinin sanatla birlikte olma isteği bize bugün de olduğu gibi bu güzel birlikteliği sağlıyor. Mutluluk verici” diye konuştu.

“Belediye şehir tiyatrolarıyla ilişkilerimiz yine bu şekilde sürecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Kırşehir’de gerçekleştirdikleri turnenin  ardından Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularını Mersin’de ağırladıklarını belirterek, “Bundan sonra belediye şehir tiyatrolarıyla ilişkilerimiz yine bu şekilde sürecek. Biz gideceğiz, onlar gelecekler. Mersinli seyircimizi ne kadar çeşitli bir repertuvarla tanıştırabilirsek o kadar mutlu olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Amacımız buradaki insanlara güzel anlar yaşatmak”

Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yavuz Tekin ise “Sanat her zaman her yerde olmalı” diyerek, bu birlikteliği sağladıkları için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na teşekkürlerini iletti. Yönettiği 9 Canlı oyununda kendisinin de rol aldığını belirten Tekin, “Oyunda ‘sedyeci’ diye tabir ettiğimiz hasta bakıcı rolündeyim. Oyunun yönetmeni olup aynı zamanda oyunun içerisinde bulunmak gerçekten farklı ve oldukça zor bir iş. Bir yandan oyunu düşünüyorsunuz bir yandan kendi rolünüzü düşünüyorsunuz. Tabi bu arada oyunu koordine etmeye çalışıyorsunuz. Amacımız buradaki insanlara güzel anlar yaşatmak” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER